Японія розкритикувала карикатури про «Фукусіму» у французькому журналі

00:00,
12 Вересня 2013
1350

Японія розкритикувала карикатури про «Фукусіму» у французькому журналі

00:00,
12 Вересня 2013
1350
Японія розкритикувала карикатури про «Фукусіму» у французькому журналі
Уряд Японії розкритикував карикатури, котрі з’явилися у французькому сатиричному журналі Le Canard enchaîné після оголошення Токіо столицею літніх Олімпійських ігор 2020 року. Про це повідомляє агентство Kyodo News.

Головний секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга (Yoshihide Suga) заявив, що у Le Canard enchaîné через японське посольство у Франції буде направлено ноту протесту.

Карикатури, на думку японської влади, можуть сформувати хибне уявлення про рівень радіоактивного забруднення в Японії, а також образити постраждалих внаслідок аварії на АЕС «Фукусіма», яка відбулася в березні 2011 року.

На одній з опублікованих Le Canard enchaîné карикатур зображено борців сумо, у одного з них три руки, в іншого – три ноги, на іншій – дві людини в антирадіаційних костюмах біля «підготованого для Олімпійських ігор» басейну.

В суботу, 7 вересня, Токіо був оголошений столицею літніх Олімпійських ігор 2020 року. Мер Токіо Наокі Иносе (Naoki Inose) звертав увагу на те, що Токіо є одним з найбільш безпечних міст в світі, а представники комітету «Токіо-2020», котрий представляв заявку міста Міжнародному олімпійському комітету (МОК), підкреслювали, що рівень радіації в місті не перевищує допустимі норми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Kyodo News.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду