Ведучим єгипетських національних каналів дозволили носити хіджаб

00:00,
3 Вересня 2012
1177

Ведучим єгипетських національних каналів дозволили носити хіджаб

00:00,
3 Вересня 2012
1177
Ведучим єгипетських національних каналів дозволили носити хіджаб
Уряд скасував давню «світську» заборону – у неділю на державному каналі новини читала ведуча у костюмі та хіджабі, повідомляє BBC.

Під час президентства Мубарака декілька жінок-телеведучих звернулися до суду із вимогою дозволити їм носити хіджаб у ефірі – вони виграли судову справу, проте до ефіру їх після цього не пускали, нагадує BBC.

Поява в кадрі  Фатьми Набіль (Fatma Nabil) у чорному костюмі та кремовому хіджабі стала етапною для єгипетського телебачення, відзначає The New York Times.

Набіль у неділю об 12.00 прочитала в таком вбранні на місцевому Channel 1 денні новини.

До президентства Мохаммеда Мурсі жінки могли працювати на єгипетському телебаченні у хіджабі лише у тому випадку, якщо вони не потрапляли в кадр.

Напередодні появи у кадрі Фатьми Набіль в хіджабі, 1 вересня міністр інформації Єгипту Салах Абдель-Максуд (Salah Abdel-Maqsoud) заявила, що не бачить причин, з яких жінка у хіджабі не може представляти національні новини.

Абдель-Максуд також заявила, що поява на національному каналі диктора у хіджабі є символічним для єгипетських ЗМІ кроком, «це – реалізація принципу справедливості у єгипетських медіа», відзначила вона.

Жінки у платках представляли новини на єгипетських приватних каналах роками, зокрема, пані Набіль працювала на приватному каналі Misr 25, – однак дозвіл носити хіджаб ведучим національного каналу справді важливий для Єгипту, зауважує The New York Times.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фатьма Набіль у кадрі Channel 1 / The News Tribe
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду