Редакція CNN попросила пробачення за скандальний рейтинг некрасивих пам’ятників

00:00,
7 Лютого 2014
1117

Редакція CNN попросила пробачення за скандальний рейтинг некрасивих пам’ятників

00:00,
7 Лютого 2014
1117
Редакція CNN попросила пробачення за скандальний рейтинг некрасивих пам’ятників
Сьогодні, 7 лютого, редакція CNN попросила пробачення у білорусів та росіян, які образилися через згадування пам’ятника захисникам Брестської фортеці у статті про найпотворніші монументи світу. 

 «Ми розуміємо, що включення «Брестської Фортеці-Героя» до цієї статті  викликало образу в Білорусі та Росії. Це було ненавмисно і ми просимо пробачення». Стаття планувалася як невимушений погляд на світову монументальну архітектуру. CNN визнає, що пам’ятник має серйозне значення для багатьох людей, які пам’ятають солдатські втрати», – йдеться в редакційному повідомленні, яке було додане на початок скандальної статті.

Разом з тим CNN не вилучили брестський монумент «Мужність» зі  своєї статті.

Скандальний матеріал опублікували 24 січня. 

«Гігантський сердитий радянський солдат з’являється з-за велетенської бетонної глиби і виглядає так, наче збирається вдарити по Заходу і кинути Північну Америку на сонце. Це насправді найулюбленіший національний монумент, що символізує оборону білоруського міста Брест та радянську перемогу в Другій світовій війні. Він також слугує як нагадування, що краще ніколи не зв’язуватися із Білоруссю», – так журналіст описує пам’ятник у Бресті й додає, що хоч він не може бути красним, ніхто не заперечить його значимості.

Напередодні директор меморіального комплексу «Брестська фортеця-герой» Григорій Бисюк заявляв про свій намір вимагати офіційних вибачень від телеканалу CNN, пише rosbalt.ru.

«Так ставитися до пам’яті не можна. Адже монумент встановлений не просто як твір мистецтва, а в першу чергу в пам'ять про тих, хто загинув», – сказав він.

З приводу коментарів директор музею висловився так: «Це взагалі жах. Як могли нормальні люди додуматися так в’їдливо, по-дурному висловитися. Я вважаю, що американці просто не знають, що таке війна і навіть не читали історію. Вони просто не знають, що таке Брестська фортеця».

Керівник білоруської спілки письменників також засудив цю статтю і назвав її «частиною політики, спрямованої на перегляд історії Великої Вітчизняної війни».

Матеріал СNN засудили також у посольстві Росії у США. А сенатор Ігор Морозов навіть запропонував заборонити на території Росії мовлення американського телеканалу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
edition.cnn.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду