Автор The New Yorker звільнився через вигадані цитати у своїй книзі

00:00,
31 Липня 2012
1328

Автор The New Yorker звільнився через вигадані цитати у своїй книзі

00:00,
31 Липня 2012
1328
Автор The New Yorker звільнився через вигадані цитати у своїй книзі
31-річний Джона Лерер (Jonah Lehrer) зізнався у тому, що використовував вигадані цитати співака Боба Ділана у своєму бестселлері Imagine: How Creativity Works / Уявіть: як працює креативність, пише BBC.

Некоректні цитати у книзі журналіста виявили працівники інтернет-видання Tablet. У одній з цитат, достовірність якої викликала сумніви, Лерер змінив слова Боба Ділана, зафіксовані вперше у документальній стрічці Don’t Look Back / «Не оглядайся». У фільмі Ділана питають про його пісні, співак відповідає: «Я їх просто пишу. Тут немає особливого уроку».

Лерер у своїй книзі додає до цих слів фразу «Припиніть просити мене пояснювати», якої у фільмі не було.

Тоді Лерер заявив журналістам Tablet, що цитата була взята з архівної зйомки інтерв’ю, яку надали йому представники Ділана. «Це була неправда, сказана у момент паніки», – пояснив журналіст пізніше.

Книга Лерера побачила світ у березні, проте тепер її реалізацію призупинено, видання виключено з каталогів та інтернет-магазинів.

При цьому The New Yorker, який пишається детальною перевіркою фактів у своїх матеріалах, звинувачував Лерера у некоректній роботі і раніше – так, минулого місяця журнал змусив автора визнати, що він використовував у деяких своїх статтях уривки з попередніх публікацій.

Після того, як про вигадані цитати стало відомо, Лерер заявив, що просить вибачення у всіх тих, кого він «розчарував», а особливо – у редакторів та читачів.

Головний редактор The New Yorker Девід Ремнік (David Remnick) відзначив: «Це – дуже сумна ситуація. Проте, зрештою, найголовніше – це бездоганність того, що ми публікуємо, і тих принципів, які ми відстоюємо».

Як відзначає BBC, книга Лерера досить непогано продавалася – станом на понеділок вона посідала 105-те місце у рейтингу популярності інтернет-магазину Amazon.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джона Лерер (Jonah Lehrer) і його книга / ICAN
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду