Іранське відділення Reuters визнали винним у порушенні етичних стандартів

00:00,
1 Жовтня 2012
1235

Іранське відділення Reuters визнали винним у порушенні етичних стандартів

00:00,
1 Жовтня 2012
1235
Іранське відділення Reuters визнали винним у порушенні етичних стандартів
У справі про матеріал «Тисячі жінок-ніндзя тренуються, щоб стати іранськими найманими вбивцями» іранське відділення Reuters звинувачується у порушенні етичних стандартів інформаційного простору та маніпуляціях суспільною думкою. Про це повідомляє саме інформагентство.

Колегія присяжних іранського суду 30 вересня визнала місцеве відділення Reuters винним у порушенні етичних стандартів. Остаточний вирок у цій справі суддя оголосить вже у жовтні.

Наприкінці березня влада Ірану вже призупинила акредитацію інформагентства Reuters у Тегерані через заголовок відеоматеріалу про жінок, які вивчають бойові мистецтва.

Першопочатковий заголовок «Тисячі жінок-ніндзя тренуються, щоб стати іранськими найманими вбивцями» (Thousands of female Ninjas train as Iran’s assassins) після скарги від клубу бойових мистецтв, де було відзнято відео, змінили на «Три тисячі жінок-ніндзя тренуються в Ірані» (Three thousand women Ninjas train in Iran).

Незважаючи на виправлення помилки, представники Міністерства культури Ірану тоді звʼязалися із головою представництва Reuters у Тегерані, в результаті чого 11 працівникам інформагентства було відмовлено у поверненні їхніх журналістських посвідчень.

Тегеранське бюро Reuters визнало свою помилку, розцінивши її як «серйозну», а також оголосило про проведення внутрішньої перевірки для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

Інформагентство Reuters відмовилося від коментарів до оголошення остаточного вироку у цій справі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Panorama
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду