Держдепартамент США обурений оприлюдненням CNN змісту щоденника вбитого у Лівії посла

00:00,
24 Вересня 2012
1254

Держдепартамент США обурений оприлюдненням CNN змісту щоденника вбитого у Лівії посла

00:00,
24 Вересня 2012
1254
Держдепартамент США обурений оприлюдненням CNN  змісту щоденника вбитого у Лівії посла
Канал зізнався у використанні записів із щоденника не одразу.

Родина вбитого після демонстрації фільму «Невинність мусульман» американського посла у Лівії Крістофера Стівенса (Christopher Stevens) звернулася до Держдепартаменту США з проханням втрутитися у історію оприлюднення каналом CNN матеріалів з щоденника загиблого, пише The Wall Street Journal.

Як відзначає WSJ, редакція CNN отримала щоденник «з підказками щодо стану речей у Лівії» у Бенгазі, де Стівенса було вбито, – проте невідомо, яким саме чином.

У Держдепартаменті вчинок каналу назвали «огидним». «Це – не той момент у історії CNN, яким канал може пишатися», – зауважив Філіпп Реєн (Philippe Reines), старший радник Хілларі Клінтон.

Представники CNN, у свою чергу, розповіли, що спочатку вирішили не використовувати матеріали щоденника «з поваги до родини», проте потім журналісти вирішили, що матеріали мають суспільно важливу цінність і потребують оприлюднення.

При цьому канал повідомив родині Стівенса про те, що отримав доступ до щоденника – родина посла одразу ж заявила, що CNN не має права використовувати ці матеріали.

Матеріали з щоденника використав у своєму репортажі журналіст CNN Андерсон Купер (Anderson Cooper). При цьому Купер посилався на джерела, знайомі з поглядами Стівенсона, однак потім канал все ж таки зізнався, що репортер спирався на інформацію з щоденника.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Fogcityjournal
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду