Україна – серед лідерів із виробництва дитячої порнографії

00:00,
25 Грудня 2010
5010

Україна – серед лідерів із виробництва дитячої порнографії

00:00,
25 Грудня 2010
5010
Україна – серед лідерів із виробництва дитячої порнографії
Україна увійшла до п'ятірки країн-виробників дитячої порнографії й до десятки лідерів з її розповсюдження. Про це повідомила заступник голови ВГО «Правозахисна організація «Загальна мета» Катерина Аландаренко, презентуючи результати моніторингу й підготовки громадського звіту щодо виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини.

 

За її словами, цьому сприяє відсутність чинної законодавчої бази й недостатнє залучення до боротьби інтернет-співтовариств.

 

За даними моніторингу, 2008 року майже 80% дитячої порнографії було виготовлено в Росії, Білорусії, Молдові й Україні. Зокрема, за даними МВС України, з 250 млн зразків конфіскованої з 1990 року дитячої порнографії 12 млн зняті в Україні. За оцінками МВС, на постійній основі до цієї діяльності були залучені 12–15 тис. українських дітей, переважно безпритульних і дітей з неблагополучних сімей. За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF), 62% інтернет-сайтів, які поширюють дитячу порнографію, розміщено в США, 28% – у Росії й 2% – в Україні (сьоме місце у світі).

 

Аландаренко також нагадала, що в лютому 2010 року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) оприлюднив результати дослідження «Комплексна оцінка масштабів продажу дітей, дитячої проституції й порнографії в Україні». Дослідження, проведене Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, виявило, що з опитаних дітей 14–18 років 11% показували своє оголене тіло; 7,8% – займалися сексом за певну плату; 3,2% – погоджувалися сфотографуватися або знятися у фільмі в оголеному вигляді.

 

У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова виступає за введення кримінальної відповідальності за перегляд в Інтернеті дитячої порнографії. Про це вона повідомила, виступаючи на парламентських слуханнях про стан дотримання прав дитини.

 

Також вона наголосила на необхідності ведення кримінальної відповідальності за використання сексуальних послуг дітей, повідомляє «Новий регіон».

 

Нагадаємо, у січні Верховна Рада посилила відповідальність за ввезення в Україну товарів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, які містять дитячу порнографію, з метою збуту або розповсюдження й за їхнє виготовлення, перевезення або переміщення з тією самою метою. У зв'язку з цим українські прикордонники переглядають вміст ноутбуків туристів, які перетинають кордон України.

 

Медіаграмотність за матеріалами РосБалт

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду