А ваша дитина вже вивісила в Інтернеті копії ваших документів?

00:00,
24 Жовтня 2010
756

А ваша дитина вже вивісила в Інтернеті копії ваших документів?

00:00,
24 Жовтня 2010
756
А ваша дитина вже вивісила в Інтернеті копії ваших документів?

Близько 17% українських дітей, що користуються Інтернетом, принаймні раз викладали в Мережу особисті дані своїх батьків. Про це свідчать дані дослідження, проведеного в рамках проекту "Онляндія. Безпечна веб-країна". 

 

"Діти по-іншому сприймають інформацію, що поширюється Інтернетом. В них немає критичного погляду. Тому нерідко за додаткові життя в якійсь онлайн-грі чи "зірочки" в рейтингу в соцмережі дітлахи діляться інформацією про своїх батьків, ба навіть пересилають відскановані копії їхніх документів", - зазначив керівник "Онляндії" Артур Кочарян. Зрозуміло, що дітлахи завжди є справжньою "знахідкою" для зловмисників. 

 

За його словами, батькам необхідно бути більш уважними до того, що робить їхня дитина в Інтернеті. Адже безпечність її перебування в Мережі не обмежується виключно блокуванням доступу до "дорослого" контенту. 

 

Сьогодні в Україні Інтернетом користуються понад 3 млн дітей віком від 7 до 15 років. Це приблизні оцінки, адже реальні дані зібрати вельми складно. "Для роботи з дітьми потрібно мати дозвіл батьків. Це дуже ускладнює процес. Тому більшість досліджень щодо кількості користувачів Інтернету проводиться за аудиторією 15+", - пояснив виконавчий директор Інтернет-асоціації України Володимир Куковський. 

"Медіаграмотність"

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду