Аби захистити дітей, інтернет-провайдерів переконують блокувати порнографію

00:00,
21 Грудня 2010
1370

Аби захистити дітей, інтернет-провайдерів переконують блокувати порнографію

00:00,
21 Грудня 2010
1370
Аби захистити дітей, інтернет-провайдерів переконують блокувати порнографію
Уряд Великої  Британії планує звернутися до компаній-провайдерів, аби зробити можливим перегляд порнографії лише за умови підтвердження на це згоди. Таким чином в Британії намагаються перешкодити ранній сексуалізації дітей. 

 

Міністри вважають, що провайдери повинні продумати систему, коли всі порносайти автоматично блокуватимуться, а користувач обов'язково має підтверджувати своє активне бажання на перегляд.

 

Еді Вайз, міністр зв'язку, планує «найближчим часом» зустрітися з провідними інтернет-провайдерами , аби домовитися про створення  перешкод на шляху порнографії до британських домівок.

 

На ці кроки британський уряд надихнула успішна робота більшості провайдерів з недопущення ненавмисного перегляду сайтів дитячої порнографії.

 

Тепер міністри хочуть, аби й інша порнографія була контрольованою аналогічною технологією, коли користувач може переглядати сайт тільки після особистого запиту на доступ.

 

Інтернет-провайдери у відповідь вказують на технічну складність та дорожнечу цієї процедури. Проте деякі з них, схоже, вже зараз готові до реалізації такої схеми на добровільній основі.

 

Під час парламентських дебатів  минулого місяця Клер Перрі від консервативної партії, що виступає за більш жорсткий інтернет-контроль, доповіла, що 60% 9–19-річних британців знаходили та переглядали порно онлайн, у той час, як лише 15% батьків-користувачів ПК знають, як використовувати фільтри для блокування доступу до певних сайтів.

 

Перрі повідомила, що шість компаній-провайдерів – BT, Virgin, Talk Talk, BSkyB, Orange та 02 – постачають Інтернет у 90% осель Великої Британії й закликала уряд збільшити тиск на ці компанії, щоб змусити їх встановити необхідні параметри й унеможливити вільний доступ до порнографії для дітей.

 

Медіаграмотність за матеріалами Guardian 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду