ms.detector.media
01.07.2022 15:20
Ілон Маск зник із Twitter — ЗМІ
Ілон Маск зник із Twitter — ЗМІ
Востаннє американський бізнесмен з’являвся у соцмережі 21 червня.

Мільярдер Ілон Маск раптово зупинив свою активність у Twitter. Про це повідомляє низка ЗМІ, зокрема Bloomberg. Останнього разу він з’являвся у соцмережі 21 червня.

«Коротка перерва в Twitter не буде приводом для тривоги за «нормальних» обставин. Але нинішня ситуація Маска не є нормальною. Він не тільки майже безперервно писав у Twitter протягом місяців, але ще й купив сервіс, з якого раптово зник, за 44 мільярди доларів. Дивний час мовчати», — зазначає видання.

За даними Bloomberg, останній раз щодо угоди з Twitter Ілон Маск висловлювався на Катарському економічному форумі 21 червня, де повідомив, що з цього приводу все ще є «невирішені питання».

Нещодавно обліковий запис Ілона Маска у Twitter перевищив 100 мільйонів підписників, що зробило його шостим за популярністю користувачем соцмережі у світі. За підрахунками сайту Аxios, протягом п’яти тижнів до 16 червня Маск публікував у середньому 145 твітів і ретвітів на тиждень або близько 21 на день. 16 червня з’явився відкритий лист за підписом співробітників SpaceX, у якому твіти Маска назвали «частим джерелом відволікання та збентеження».

«Деякі з підписантів листа були негайно звільнені, але поява твітів Маска також миттєво сповільнилася, а після 21 червня повністю припинилася», — повідомляє Аxios.

На думку Bloomberg, є ще декілька причин, які можуть дати розуміння щодо зникнення Маска з соцмережі. По-перше, як генеральний директор компанії Tesla він може бути занурений у роботу над квартальним звітом компанії. По-друге, його космічна компанія SpaceХ нещодавно запустила ракету, що також могло вплинути на завантаженість справами бізнесмена. А по-третє, 28 червня Маск відсвяткував 51-річчя.

Стосовно місця перебування Ілона Маска, то є деякі свідчення, що він зараз відвідує виробництво Tesla в Техасі. Його приватний літак перебуває в Остіні, штат Техас, з 23 червня, згідно з обліковим записом @ElonJet у Twitter, який відстежує його переміщення.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Маск призупинив угоду про купівлю компанії Twitter. Він заявив, що «угода не може просунутися далі», якщо Twitter не надасть доказів того, що кількість ботів не перевищує 5% щоденних активних користувачів щомісячно протягом кварталу. На конференції в Маямі бізнесмен заявив, що фейкові користувачі становлять щонайменше 20% усіх акаунтів Twitter, і припустив, що цифра може сягати 90%. Він також повідомив, що його команда проведе власну перевірку 100 випадкових облікових записів у твіттері, щоб виявити кількість фейкових. Після цих заяв, за словами Маска, юристи Twitter звинуватили його у порушенні правил нерозголошення інформації (NDA). Пізніше Маск сказав, що, за його підрахунками, 50% акаунтів у Twitter є ботами. Британське видання The Guardian написало, що в такий спосіб Маск «закладає основу для переоцінки угоди або відмови від неї». Це підтверджують і заяви бізнесмена на конференції в Маямі, де він припустив, що «міг би спробувати заплатити нижчу ціну за Twitter». Інвестори Twitter подали до Окружного суду США у Північному окрузі Каліфорнії колективний позов проти Маска. Його звинуватили в «протиправній поведінці», «порушенні корпоративних законів Каліфорнії» та «маніпулюванні ринком». Інвестори вважають, що публікації Маска у Twitter вводять людей в оману та мають на меті вплинути на вартість акцій компанії на ринку.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до команди директорів.

У квітні стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась 24 квітня. Наступного дня стало відомо, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. З того моменту компанія стала приватною. Маск також повідомив, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі того, що користувачі почали масово видаляти свої акаунти із соцмережі. 

Фото: elonmusk/Twitter

ms.detector.media