ms.detector.media
MediaSapiens
Medium
18.10.2019 12:33
Люди готові довіряти штучному інтелекту більше, ніж своєму начальнику — опитування
Люди готові довіряти штучному інтелекту більше, ніж своєму начальнику — опитування
Американська корпорація Oracle та дослідницька компанія Future Workplace провели спільне опитування та з’ясували, що 64 % ​​людей готові довіряти штучному інтелекту більше, ніж своєму безпосередньому начальнику.

Як пише ZdNet, більшість учасників опитування (82 %) впевнені, що алгоритми можуть робити багато речей краще за менеджерів. Найсильніші сторони штучного інтелекту, на їхню думку, це об'єктивна інформація, управління бюджетом і складання графіків роботи.

В опитуванні взяли участь 8370 людей з 10 країн світу. В Індії та Китаї роботам довіряють 89 % і 88 %, а у Великобританії і США – 54 % і 57 % працівників. Половина з них не тільки віддають перевагу оцінці від штучного інтелекту, але також готові звернутися до нього за порадою.

Чоловіки частіше за жінок довіряють штучному інтелекту – 56 % проти 44 %. Також люди заявили, що їхні начальники все-таки краще можуть зрозуміти почуття підлеглих, а ще набагато краще все пояснюють.

Зазначимо, що дослідники постійно працюють над удосконаленням штучного інтелекту, тренуючи нейромережу на виконання нових функцій. Експерименти доводять, що ШІ здатен виконувати широкий спектр креативних завдань, зокрема, писати музику, новини, малювати картини, створювати фейкові відео, розрізняти та генерувати фейки, складати кубик Рубика та багато іншого. Нещодавно група вчених навіть підняла питання про авторство ШІ на винаходи.

Нейромережа також вміє передбачати жести, аналізуючи голос людини, та створити рецепт страви на основі однієї фотографії. Вирахувати успішність фільму на етапі його створення та згенерувати відеокліп з одного фото.

 

ms.detector.media