Реклама тютюну, давай прощавай!

00:00,
11 Вересня 2012
626

Реклама тютюну, давай прощавай!

00:00,
11 Вересня 2012
626
Реклама тютюну, давай прощавай!
Україна є світовим лідером за динамікою зменшення поширеності тютюнокуріння. Із 4-го місця в світі ми успішно пересунулися на 24-у позицію. Українці кидають курити! Закріпити успіх має повна заборона реклами тютюнових виробів, якої країна добивалася більше 15 років.

У неділю, 16 вересня 2012 року, вступає в силу Закон № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Новий закон значно посилює чинну заборону тютюнової реклами на ТБ, радіо та зовнішніх носіях. Відповідно до Закону, реклама зникне у місцях продажу (кіосках, супермаркетах), в Інтернеті, також усі маркетингові заходи, молодіжні вечірки, під час яких безкоштовно роздають сигарети,  спонсорство та благодійність будуть заборонені.

На рівні дитячих очей уже не буде гламурних моніторчиків із рекламою 100% натурального продукту, що вбиває. Стильні юні дівчата не ходитимуть вулицями міст, пропонуючи обміняти сигарети на можливість поїздки в Париж чи сувенір.  Громадськість розробила графічну листівку нових заборон. 

2,5 роки небайдужа громадськість -  представники церков, провідні лікарі, вчителі, українські зірки та громадськість добивалися історичного звільнення України від згубного нав’язування тютюновими транснаціональними компаніями рекламних тютюнових образів.

Тепер громадськість та інспектори із управлінь з питань захисту прав споживачів у різних областях контролюватимуть виконання Закону, аби підвищити його ефективність.


P.S! Для тих, хто скаже, що однією рекламою боротися з курінням неефективно, додам, що з жовтня на пачках сигарет мають з’явитися правдиві фотоілюстрації хвороб, спричинених тютюнокурінням, котрі значно посилять текстові попередження. А уже із середини грудня усі приміщення кафе, барів та ресторанів будуть 100% вільними від тютюнового диму!  

Графічна листівка заборон.

Джерело: Блог Ганни Гопко на сайті Корреспондент

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Телекритика
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду