Sports Illustrated: рецепт створення успішного видання у цифрову епоху

00:00,
1 Серпня 2011
1187

Sports Illustrated: рецепт створення успішного видання у цифрову епоху

00:00,
1 Серпня 2011
1187
Sports Illustrated: рецепт створення успішного видання у цифрову епоху
Зазвичай у медіабізнесі оптимізації друкованого видання під цифрові платформи приділяється значно менше уваги, аніж основному продукту, оскільки планшетні та онлайн варіанти часто сприймаються видавцями як другорядні. Редакція Sports Illustrated впевнена, що на сьогоднішній день такий підхід – не тільки неприпустимий, але й невдалий з комерційної точки зору.  

Редакційна політика Sports Illustrated направлена на охоплення всього сегменту сучасної медіаіндустрії – незважаючи на те, що доходи від цифрових версій журналу менше, аніж від друкованої. Крім традиційного глянцю, видання виходить у форматі щотижневого додатку до iPad, версії, оптимізованої для планшетних пристроїв на базі Android та webOS, і спеціалізованого додатку до Google Chrome. Також редакція видає традиційний щорічний Swimsuit – фотосет моделей та «найгарячіших» зірок спорту у бікіні.

 

Прибутки видання у період з 2009 по 2010 рік збільшилися на 22%, і продовжують зростати надвисокими темпами – відзначає Скот Новак (Scott Novak), віце-президент з комунікацій Sports Illustrated.

 

Майже всі автори Sports Illustrated пишуть декілька варіантів своїх матеріалів – для друкованої та цифрових версій видання. У результаті ми спостерігаємо бренд, що однаково якісно представлений на всіх платформах.

 

«Цілком очевидно, що Sports Illustrated вийшов на надзвичайно високий рівень  у медіаіндустрії цифрової епохи – не тільки з точки зору змісту та візуалізації, тобто власне продукту, але й у способі організації видавництва, професійності співробітників редакції та досягнення топ-рівня одразу ж на всіх платформах», – аналізує успіх видання портал Mashable.

 

Помічник головного редактора Кріс Стоун (Chris Stone) говорить: «Друк у медіабізнесі більше не є домінуючим форматом. Коли ми бачимо якусь історію, ми думаємо: так, вона термінова і її однозначно краще подати через інтернет».

 

Редакція Sports Illustrated впевнена, що видання стало топовим серед профільних журналів саме тому, що позиціонує себе не як журнал, а як спортивна медіакомпанія. «Наші конкуренти – не журнали. Наші конкуренти – спортивні медіамережі», – саме цю ідеяю взято керівництвом видання за основу стратегії розвитку у медіабізнесі.

 

Таким чином, очевидно, що у цифрову епоху бути представленим не тільки у традиційному друкованому варіанті, але й інтегруватися до веб-простору і бути так само якісно оптимізованим для цифрових платформ – для сучасного видання не абстрактна стратегія розвитку, а  цілковита необхідність. Sports Illustrated – успішний приклад того, як одному виданню вдається адаптуватися під споживачів всіх ніш сучасного медіапростору – так щоб у жодному форматі це не вплинуло на якість кінцевого продукту. І, як результат – утримувати топові позиції на сучасному медіаринку.

 

За матеріалами Mashable

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду