Студента арештували за расистські висловлювання в Twitter

00:00,
28 Березня 2012
1162

Студента арештували за расистські висловлювання в Twitter

00:00,
28 Березня 2012
1162
Студента арештували за расистські висловлювання в Twitter
Британський суд засудив студента Ліама Стейсі (Liam Stacey) до 56 діб ув’язнення. Причиною стали образливі вислови у соціальній мережі на адресу темношкірого футболіста. 

Під час матчу «Тотенхем» - «Болтон», який відбувся 17-го березня, футболісту болтонської команди Фабрісу Муамба  (Fabrice Muamba) стало зле – він впав на футбольному полі. Суддя зупинив матча, згодом стало відомо, що футболіст переніс інфаркт.

21-річний студент Ліама Стейсі написав у своєму Твітері образливе повідомлення на адресу футболіста після його падіння. Він написав: «LOL, Fuck Muamba. He's dead».

Користувачі Твітера, які побачили це повідомлення, у відповідь гостро розкритикували його, на що Ліама Стейсі відповідав образливими та расистськими репліками.  Користувачі повідомили про це у поліцію і студента затримали. Спочатку він заявляв, що його акаунт зламали і коментарі писав не він. Потім Стейсі визнав провину і сказав, що був напідпитку, коли писав коментарі: «Я не расист і серед моїх друзів є представники різних культур». 

27-го березня Стейсі засудили до 56 діб ув’язнення. Як повідомляє Guardian, окружний суддя Джон Чарльз  (John Charles) сказав обвинуваченому: «Це була расистська образа через соціальну мережу, огидне висловлювання на адресу молодого футболіста, який боровся за своє життя. В той момент не тільки родина футболіста, а весь світ молився за його життя. Ваш коментар лише загострив ситуацію. Ви написали цю образу, будучи п'яним, і зрозуміло, що шкодуєте про це. Але ви маєте зрозуміти, що потрібно вміти контролювати себе».

Адвокат Гарет Джонс (Gareth Jones) також зауважив, що Стейсі шкодує про зроблене і бажає Фабрісу Муамба швидкого одужання.

Джим Брізбен (Jim Brisbane), головний прокурор служби кримінального переслідування  регіону Cymru-Wales, сказав, що расистські висловлювання є неприпустимі за будь-яких обставин і в будь-яких медіа. «Ми сподіваємось, що цей випадок буде застереженням для всіх, хто вважає, що коментарі он-лайн знаходяться поза дією закону».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду