Відкрито віртуальну бібліотеку російських літературних журналів

00:00,
10 Квітня 2012
1108

Відкрито віртуальну бібліотеку російських літературних журналів

00:00,
10 Квітня 2012
1108
Відкрито віртуальну бібліотеку російських літературних журналів
Розпочав свою роботу проект «ЛитБук», одним з головних завдань якого є публікація електронних версій російськомовних літературних журналів, повідомляє портал Prochtenie.

За задумкою організаторів, «ЛитБук» повинен сприяти розвитку «товстожурнальної» перодики, а також дати можливість нішевим виданням із малим накладом розширити свою читацьку аудиторію.

Проект «ЛитБук» є першим у своєму роді, оскільки на сьогоднішній день всі подібні інтернет-ресурси фактично є своєрідними «закритими клубами», рішення про членство в яких залежить від літературних вподобань і ідеологічних міркувань їх керівників.

«Так, наприклад, рішення про прийняття видання в «Журнальний зал» приймається за результатами таємного голосування членів експертної ради. Подібна процедура викликає безліч запитань у літературної спільноти», − відзначає портал Prochtenie.

«ЛитБук» запрошує на свій сайт все «товсті» друковані журнали, а також дає можливість самим читачам і авторам вибирати найбільш цікаві та значущі літературні твори та видання.

В основу сайту покладено систему рейтингів − читач може проголосувати «за» або «проти» тексту. У результаті кожен журнал, автор і текст мають власний рейтинг, на основі якого і відбувається розподіл місць на сайті.

За статусом відвідувачі діляться на редакторів, авторів, критиків і читачів. Кожен з них має певну вагу голосу при голосуванні.

На сьогоднішній день свою згоду на участь у проекті дали вже 18 журналів 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду