Хто стане третім гравцем у гонці смартфонів?

00:00,
9 Вересня 2012
1186

Хто стане третім гравцем у гонці смартфонів?

00:00,
9 Вересня 2012
1186
Хто стане третім гравцем  у гонці смартфонів?
До жорсткої конкурентної боротьби на цьому прибутковому ринку, де поки що домінують  Apple та Samsung, підключилися Motorola і Nokia. Стан речей аналізує The New York Times.

Конкуренти Apple, як раніше писала газета, поки що використовують стратегію «розвідка і дрібний саботаж», однак результати цього всеодно досить помірні – продажі Apple і Samsung стабільно зростають, у той час як конкуруючі компанії перебувають у доволі хиткому фінансовому становищі.

Apple і Samsung завоювали близько 50% світового ринку смартфонів, причому лідирує, за оцінками консалтингової корпорації Gartner, Samsung.

Інші виробники настільки далеко позаду, що третього гідного гравця, по суті, немає, відзначає The New York Times.

Потенційний претендент на цю роль – канадська компанія Research In Motion  – заявляє, що нова лінійка її гаджетів BlackBerry не буде готова до наступного року.

Motorola представила у Нью-Йорку три  смартфони під брендом Razr, їх продаватимуть користувачам глобальної широкосмугової телекомунікаційної компанії Verizon.  Нашу увагу зосереджують на швидкості дії смартфонів, до того ж у них більший екран, аніж у основного  конкурента – iPhone.

Це були перші нові телефони, які Motorola представила після того, як  її придбав IT-гігант Google. Компанії тривалий час не озвучували своїх планів, проте минулого місяця стало відомо, що Motorola у рамках започаткованої новим власником реструктуризації звільняє 4 тис. працівників.

Новий керівник Motorola Денніс Вудсайд (Dennis Woodside), відомий своєю різкою та впевненою бізнес-позицією, став більш обачним. Відчутно – Вудсайд не очікує, що компанія одразу стане смартфонним гігантом. Останнім часом він обережно заявляє, що злиття Motorola і Google дасть поштовх до розробки інноваційних технологій.

«Ми хочемо розширити межі того, на що спроможний Android», – зауважував лідер Motorola. І додавав: «Ми не збираємося бути  найбільшим гравцем. Однак можемо бути тим, хто швидше розвиває нові покоління гаджетів».

Телефони, які використовують операційну систему Android, порушують питання, чи не стане, Motorola  правовою мішенню для компанії Apple, яка нещодавно здобула  у каліфорнійському суді перемогу над Samsung в одному з численних патентних спорів, пов’язаних зі смартфонами.  Apple звинувачувала  Samsung у копіюванні деяких аспектів iPhone.

Вудсайд висловив впевненість, що перед Motorola подібні проблеми не постануть. «Копіювати речі – це прояв відсутності культури», – сказав він.

Nokia обрала інший, можливо, більш ризикований шлях, аніж виробники  Android-смартфонів. Компанія налагоджує тісне партнерство з Microsoft і встановлює у свої смартфони програмне забезпечення компанії Білла Гейтса. Втім, як зауважує NYTособливих ринкових успіхів останнім часом партнери не мають.

Дві компанії продемонстрували Lumia 920 – смартфон, який можна заряджати, розмістивши на спеціальному килимку, а також Lumia 820 – іміджевий смартфон зі змінними кришками.

«Це – найбільш інноваційний смартфон у світі», – говорить про Lumia 920  виконавчий віце-президент Nokia Джо Гарлоу (Jo Harlow). За її словами, камера  Lumia 920 робить кращі фото та відео, особливо в умовах поганого освітлення, аніж камера будь-якого іншого мобільного телефону.

Деякі аналітики також налаштовані оптимістично щодо нової лінійки Lumia. Наприклад, Чарльз Колвін (Charles Golvin) з Forrester Research вважає: функції, які запропонувала Nokia, зокрема, можливість бездротової зарядки пристрою, сприятимуть успіху – поки 1. смартфони з’являтимуться на ринку у слушний час та 2. за конкурентоспроможними цінами.

«Найглобальніше питання – чи зможе Nokia повернути свою магію, ставши третьою силою у світі смартфонів. Це ще належить з’ясувати», – відзначив Колвін.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Nokia
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду