Експертка розповіла про останні тренди у розвитку цифрових медіа

Експертка розповіла про останні тренди у розвитку цифрових медіа

00:00,
17 Червня 2014
1528

Експертка розповіла про останні тренди у розвитку цифрових медіа

00:00,
17 Червня 2014
1528
Експертка розповіла про останні тренди у розвитку цифрових медіа
Експертка розповіла про останні тренди у розвитку цифрових медіа
Експертка із цифрових стратегій Емі Вебб (Amy Webb) поділилася власним баченням того, як новинні медіа розвиватимуться у майбутньому. Із доповіддю на цю тему вона виступила під час Глобального саміту мережі редакторів у Барселоні (Global Editors Network Summit), повідомляє journalism.co.uk.

Емі Вебб розповіла про останні тренди у цифрових стратегіях. За її словами, редактори мають фокусуватися на роботі з комп’ютером та мобільних технологіях.

Вона вважає, що новинні організації мають позиціонувати себе не як «передусім цифрові», а як «технологічні».

«Причина в тому, що найбільш успішними медіаорганізаціями є ті, з якими ви конкуруєте і які насправді не виготовляють жодних новин», - пояснила Вебб.

За її словами, нині важливо в який спосіб поширювати новинний контент.

Експертка назвала чотири тренди у цифрових медіа.

Перший робо-журналістика (Robo-journalism). За її словами, нині ньюзруми мають великі витрати. Тому журналісти повинні більше концентруватися на аналітичних аспектах історії, а легшу роботу має виконувати комп’ютер.

Вона навела приклад, як на початку цього року в LA Times новину про землетрус написав робот.

«Це стає чудовим інструментом, який дає змогу журналістам працювати над більш складною роботою», - зауважує експертка.

Вона переконана, що використання таких комп’ютерних програм у майбутньому зробить роботу в ньюзрумах значно ефективнішою.

Другий тренд – дизайн, орієнтований на користувача. За словами Емі Вебб, нині новинні медіа сповідують підхід, за якого «пристрій – перед споживачем». Натомість вона вважає, що необхідно більше концентруватися на звичках споживачів контенту, особливо в контексті часу та місця.

«Вона в пробці, у спортзалі, за обідом, які її смаки, звички, який контент слід надавати їй саме в цей момент?», - такі запитання мають бути на порядку денному новинних організацій, на думку експертки.

За словами Емі Вебб, новини є мобільними не лише тому, що їх можна читати на мобільних пристроях.

Вона вважає, що новинні медіа мають організовувати свій контент за моментом, в який читачі взаємодіють із ним, а також відповідати на емоційні та інтелектуальні потреби споживача.

Гарним прикладом такого орієнтованого на користувача дизайну експертка назвала мобільний додаток Nuzzel. Він є агрегатором контенту відповідно до того, з ким особа взаємодіє у Twitter.

Третій тренд експертка називає Cardification (від англ. Сard – картка, візитна картка) і наводить як приклад додаток Google Now. Це інтелектуальний особистий помічник, який аналізує звички та режим дня особи, відображає інформацію залежно від її уподобань.

За словами Вебб, Google підібрала правильний формат для розповідання історій, використовучи контент користувача.

Четвертий – когнітивне обчислення (Cognitive computing). Емі Вебб зауважує, що коли ти шукаєш щось у Google, машина намагається передбачити, що саме тебе цікавить. За її словами, цю функцію можна адаптувати для новинних медіа і таким чином допомогти аудиторії у пошуку контенту.

Вона наголошує, що пошук на сайті є дуже важливим. Адже, не маючи змоги швидко знайти те, що її цікавить, особа покидає ресурс.

Емі Вебб – американська експертка із цифрових стратегій та підприємець. Вона є виконавчим директором Webbmedia Group та співзасновницею Spark Camp.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Емі Вебб, commons.wikimedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду