Чому Філіп Бахтін пішов з Esquire?

00:00,
22 Вересня 2011
1599

Чому Філіп Бахтін пішов з Esquire?

00:00,
22 Вересня 2011
1599
Чому Філіп Бахтін пішов з Esquire?
Філіп Бахтін залишив  Esquire – видання, яке він очолював з 2005 року. Ексголовред російського чоловічого глянцю розповів, що сам прийняв рішення піти з журналу та зайнятися кардинально новою справою – створенням дитячого табору в Підмосков'ї. У інтерв'ю «Афіші» Бахтін розповів про дитячий табір, журналістику та зміни на краще.

Про своє рішення піти з Esquire. Справа в тому, що я в цій професії абсолютно випадково. 

Так, мені іноді подобається щось написати, але ось цей допитливий журналістський свербіж у мене зовсім відсутній. 

Тому поступово стало не дуже цікаво, а зараз вже зовсім не цікаво. Інша справа, що я в цій професії був досить успішним, тому й «застряг» в ній на 11 років дуже складно було зіскочити. 

Про подальшу долю журналу. Без мене цей журнал буде і далі успішно існувати, анітрохи в цьому не сумніваюсь. 

Ми намагалися робити його чесним, іронічним та винахідливим, і я думаю, що будь-яка людина, у якої немає мого мізантропічного ставлення до журналістики, зможе підтримувати Esquire на високому рівні.

Про журналістику. Ця професія журналістика розшарувалася на десятки різних, для яких немає навіть назви. Найкращий журналіст в Росії зараз Олексій Навальний, але у його професії навіть немає назви, це просто чувак, у якого вдома є інтернет.

Про дитячий табір.  Взагалі це величезна прекрасна утопія, тільки, на відміну від інших утопій, у цієї є зрозумілий раціональний цинічний план її будівництва.

Цікаво не зовсім точне слово, я абсолютно заворожений цією ідеєю і надзвичайно щасливий, що у мене є можливість брати участь в такому проекті. 

Про зміни на краще. Я абсолютно впевнений, що країну змінить на краще не який-небудь новий чесний Прохоров, а той, хто здатний змінити на краще якийсь конкретний, зрозумілий, осяжний простір.

Текст інтерв’ю з Філіпом БахтінимАфиша

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Філіп Бахтін
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду