ms.detector.media
Юлія Поліковська
12.04.2023 12:10
У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ
У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ
Візуальний образ Федхи репрезентує різноманіття аудиторії.

Кувейтське медіа Kuwait News представило ведучу новин, створену за допомогою штучного інтелекту. Видання опублікувало відео із компютеризованою ведучою у Twitter, повідомило The Guardian.

«Я Федха, перша ведуча у Кувейті, яка працює зі штучним інтелектом у Kuwait News. Яким новинам ви віддаєте перевагу? Давайте почуємо вашу думку», — сказала вона арабською мовою.

أول مذيعة في #الكويت تعمل بالذكاء الاصطناعي

#فضة.. مذيعة #كويت_نيوز الافتراضية

• ما هي نوعية الأخبار التي تفضلونها بتقديم #فضة زميلتنا الجديدة؟ .. شاركونا آراءكم pic.twitter.com/VlVjasSdpb

— كويت نيوز (@KuwaitNews) April 8, 2023

Заступник головного редактора кувейтського медіа Абдулла Бофтайн заявив, що цей крок є перевіркою потенціалу штучного інтелекту пропонувати «новий та інноваційний контент».

За його словами, у майбутньому Федха зможе озвучувати новини з кувейтським акцентом для акаунта Kuwait News у Twitter, який має 1,2 мільйона підписників.

«Федха — це популярне давнє кувейтське ім’я, яке відноситься до срібла… Ми завжди уявляємо роботів сріблястого або металевого кольору, тому ми поєднали це», — сказав Бофтейн, пояснюючи вибір імені ведучої.

Її світле волосся та очі мають відобразити різноманітне населення багатої нафтою країни, яке складається з кувейтців та емігрантів, додав Бофтейн.

«Федха представляє всіх», — сказав він.

Нагадаємо, в Україні телеканал СТБ вирішив відкласти прем'єру серіалу «Останній лист коханого», в якому обличчя російського актора Прохора Дубравіна за допомогою комп'ютерних технологій замінили на обличчя українського артиста Дмитра Саранського.

3 квітня в інстаграмі «Нового каналу» з’явився допис до 105 річниці з дня народження українського письменника та громадського діяча Олеся Гончара. В тексті йшлося про «маловідомі факти» його життя, однак читачі виявили, що ці факти не маловідомі, а хибні. Пізніше в соцмережах «Нового» підтвердили використання ChatGPT та вибачились за поширення неправди.

Фото: KuwaitNews / Twitter

ms.detector.media