«1+1» перед другим туром атакував Бориса Філатова — моніторинг

«1+1» перед другим туром атакував Бориса Філатова — моніторинг

17:13,
28 Листопада 2020
2948

«1+1» перед другим туром атакував Бориса Філатова — моніторинг

17:13,
28 Листопада 2020
2948
«1+1» перед другим туром атакував Бориса Філатова — моніторинг
«1+1» перед другим туром атакував Бориса Філатова — моніторинг
Канал Ігоря Коломойського випустив серію критичних сюжетів про мера Дніпра і пропіарив його опонента Загіда Краснова.

У тиждень перед повторним голосуванням на виборах міського голови Дніпра в новинах «1+1» вийшла низка незбалансованих матеріалів із критикою чинного мера й лідера перегонів Бориса Філатова. Також «1+1» показав піар-сюжет про конкурента Філатова — бізнесмена Загіда Краснова. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних новин центральних телеканалів за 16—21 листопада 2020 року.

Критика Філатова була в новинах «1+1» і попереднього тижня. Однак перед голосуванням 22 листопада в новинах вийшла ціла серія матеріалів. У них нарікали на проблеми облаштування центру Дніпра, розповідали про оскарження нібито корупційного рішення мерії про обслуговування прибудинкових територій, а також говорили про  розтрати на реконструкції однієї з центральних площ міста. Ці матеріали мали реальні інформаційні приводи, однак подібна увага до міських проблем не є типовою для новинарів «1+1» у позавиборчий час.

У той самий час у новинах «1+1» вийшов матеріал із піаром благодійності опонента Філатова — бізнесмена і лідера партії «Громадська сила» Загіда Краснова. «Хоч якось виправити ситуацію намагаються благодійні фонди і меценати, які своїм коштом ремонтують палати й закуповують обладнання. Наприклад, такі необхідні нині апарати штучної вентиляції легень», — ішлося в матеріалі Антона Мачули 17 листопада. Ця інформація проілюстрована синхроном Загіда Краснова, протитрованого «меценатом» без згадки про його участь у виборах.

Натомість телеканал Віктора Пінчука ICTV двічі протягом тижня випустив у праймових випусках новин позитивні матеріали про Бориса Філатова та його досягнення на посаді мера Дніпра. Був Філатов і гостем токшоу на ICTV, тоді як на «1+1» дали слово в ефірі «Права на владу» Загіду Краснову.

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду