На NewsOne Павла Шеремета поставили в один ряд із Гужвою, Шарієм і Бузиною — моніторинг

На NewsOne Павла Шеремета поставили в один ряд із Гужвою, Шарієм і Бузиною — моніторинг

17:02,
22 Листопада 2020
2766

На NewsOne Павла Шеремета поставили в один ряд із Гужвою, Шарієм і Бузиною — моніторинг

17:02,
22 Листопада 2020
2766
На NewsOne Павла Шеремета поставили в один ряд із Гужвою, Шарієм і Бузиною — моніторинг
На NewsOne Павла Шеремета поставили в один ряд із Гужвою, Шарієм і Бузиною — моніторинг
А Революцію гідності назвали «політичним Чорнобилем».

Колишня народна депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко та ведуча Діана Панченко в ефірі телеканалу NewsOne поставили загиблого журналіста Павла Шеремета в один ряд із блогером-емігрантом Анатолієм Шарієм, засновником «Страни.ua» Ігорем Гужвою та загиблим проросійським публіцистом Олесем Бузиною. Усі ці випадки, за словами гості та ведучої, є частиною тенденції, спричиненої Революцією гідності. Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 2—8 листопада 2020 року.

В інтерв’ю Олена Бондаренко ствердила, що після Революції гідності трапився найбільший «исход» журналістів в історії України. «Кого-то убили, кого-то вытеснили из страны. Уехали десятки такого не было никогда», — сказала гостя ефіру. Разом із ведучою Діаною Панченко Олена Бондаренко перелічила Анатолія Шарія, Ігоря Гужву, Олеся Бузину та Павла Шеремета. Колишня регіоналка назвала Революцію гідності «політичним Чорнобилем» та нарікала на проблеми із свободою слова. Також вони в унісон обурились «галасом» навколо появи Андрія Портнова на українському телебаченні; Бондаренко назвала Портнова та Олену Лукаш «мастодонтами і фараонами».

Нагадаємо, Анатолій Шарій виїхав з України 2012 року, рятуючись від кримінальної справи, порушеної проти нього через стрілянину в ресторані. Ігор Гужва емігрував 2018 року після того, як його звинуватили у вимаганні грошей у народного депутата Дмитра Лінька. Олесь Бузина був застрелений у Києві 2015 року, у справі про його вбивство триває судовий процес. Теле- і радіоведучий, співробітник «Української правди» Павло Шеремет загинув від вибуху в автомобілі в Києві 2016 року. У його вбивстві підозрюють трьох людей, однак нещодавно видання «Заборона» оприлюднило ще одну версію.

Більше про маніпуляції та тенденції в ефірі інформаційних телеканалів читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: ukrinform.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владислав
08:50 / 01.06.2021
Маленькая поправочка! Бузина, как пишут эти подлецы, не був звгЫблЫй, а был убит. И убийцы на свободе.
ще про маніпуляції
07:44 / 23.11.2020
"Ви, мабуть, не в курсі, що пан Шеремет вів ту саму програму «Час», що і Доренко (і приблизно в той же час), де аж захлинався від любові до нового вождя Володимира Володимировича. Робив він це тоді, коли всі почасти порядні люди відмовилися. І репортажі солоденькі вів з Чечні про те, як добре працюють 'наші хлопчики в Чечні'. Тому саме до Доренко його і треба порівнювати. Порівняння буде, правда, швидше на користь Доренко, так як той був дійсно талановитим прапагандистим і принаймні добре володів російською мовою."
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду