Які медіа використовують українці? [дослідження]

00:00,
16 Липня 2012
2885

Які медіа використовують українці? [дослідження]

00:00,
16 Липня 2012
2885
Які медіа використовують українці? [дослідження]
IAB за підтримки «Яндекс» провела дослідження у 28 європейських країнах – результати по Україні оприлюднені у блозі «Яндекс».

Відсоток українців, які хоча б раз на тиждень використовують інтернет, уже зрівнявся з показниками аудиторій радіо та журналів за цей же період. Попереду, з невеликим відривом газети, – але і їм поки що далеко до телебачення.

При цьому за часом використання інтернет поступається лише ТБ: в мережі користувачі проводять 20 годин на тиждень, а за переглядом телепрограм ― 21,7.

Молодь віком від 16 до 24 років в інтернеті можна побачити частіше, аніж перед телевізором (23 години проти 18,8 годин на тиждень).

Українська аудиторія, на відміну від європейської, ще не надто втомилася від активності брендів у соціальних мережах, відзначає «Яндекс», тому більше підпадає під їхній вплив. Наприклад, 49% українців імовірніше придбають товар бренду, за яким вони слідкують у соцмережі, ніж якогось іншого.

Відзначається також, що в Україні дуже неохоче купують путівки онлайн, це робили лише 1% респондентів. Лише 11% користувачів вважають, що інтернет спростив планування відпустки та купівлю путівок – для порівняння, в Європі так вважають 43% опитаних.

Натомість українці частіше за європейців використовують інтернет для спілкування та вибору товарів і послуг.

Проникнення смартфонів серед європейської аудиторії становить вже 44%, в Україні – лише 25%.

В інтернет з мобільного в Україні виходять лише 8% населення, хоча серед молоді віком від 16 до 24 років це робить кожен четвертий. При цьому майже всі молоді люди віком від 25 до 34 років мають телефон із доступом в мережу.

Таке зміщення в бік молоді спричинило велику популярність розважальних функцій: в Україні частіше, ніж у Європі знімають фото/відео, завантажують і слухають музику, спілкуються в месенджерах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Knowledgesutra
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду