Що роблять українці у інтернеті

00:00,
1 Березня 2012
1201

Що роблять українці у інтернеті

00:00,
1 Березня 2012
1201
Що роблять українці у інтернеті
Українці, в основному, використовують інтернет для того, щоб спілкуватися у соцмережах, дізнаватися новини та завантажувати фільми і музику. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, надані ZN.UA. 

Дослідження проводилося з 6 по 24 лютого. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2029 респондентів з усіх областей України.

Згідно результатів дослідження, частка українців, які користуються інтернетом, у лютому 2012 року зросла до 42,8%.

Це на 2,5% більше, ніж у листопаді минулого року, і на 10,4% більше, аніж у лютому 2011-го.

Популярність інтернету зростає паралельно із здешевленням послуг провайдерів. Навіть у селах інтернетом користуються 16,4% жителів, а враховуючи, що сільське населення складає у масштабах країни 30%, це зовсім немало, відзначають аналітики КМІС.

Серед причин, з яких люди не користуються інтернетом, на першому місці опинилося невміння користуватися комп’ютером, на що вказали 33,5% респондентів.

7,9% опитаних не знають, як користуватися інтернетом, 26,3% не мають технічних можливостей підключити інтернет, а використовувати інтернет дорого для 11,6%. Крім того, 16% відзначили, що не знаходять для себе нічого цікавого у інтернеті.

«Ми запитували, з якою метою люди відвідували інтернет протягом останніх шести місяців – стосовно всього населення України. Виявилося, що в основному люди присвячували свій час соціальним мережам, читанню новин і завантажуванню контенту. Цікаво, що найбільш активних людей, які спілкуються на форумах, у блогах і чатах — 7,6%, майже стільки ж грають в онлайн-ігри — 7,1%. А от сплачувати свої рахунки онлайн людей ще потрібно навчити. Інтернет розвивається, частка його користувачів зростає, а разом з ним розвивається і наше суспільство», – відзначив керівник напрямку маркетингових досліджень КМІС Олександр Красновський.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ICT News
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду