У Microsoft радять дбати про власну онлайн-репутацію і не френдити надто багато незнайомців

00:00,
26 Листопада 2012
1739

У Microsoft радять дбати про власну онлайн-репутацію і не френдити надто багато незнайомців

00:00,
26 Листопада 2012
1739
У Microsoft радять дбати про власну онлайн-репутацію і не френдити надто багато незнайомців
Представник Microsoft в Україні Ігор Мальченюк радить не забувати про те, що інтернет-діяльність може безпосередньо впливати на реальне життя, повідомляється у прес-релізі фонду Open Ukraine.

Публікація особистої інформації в інтернеті може зашкодити репутації користувачів на роботі чи навчанні, а також спровокувати зловмисників до протиправних дій, наголосив представник Microsoft в Україні Ігор Мальченюк під час сесії «Кібербезпека – виклик сучасному світу» на Першому київському безпековому форумі для молоді «Людський вимір безпеки в міжнародних відносинах: зовнішня політика для людини».

«У коледжі, в університеті, на роботі усі мають пам’ятати про свою «онлайн-репутацію», – підкреслив Мальченюк.

Він також зауважив, що у сучасному світі чимало людей активно користуються соцмережами, проте не всі при цьому пам’ятають про елементарну обережність. «У соціальних мережах треба бути обережним із публікацією персональної інформації, особистих фото, відео. Це може зашкодити як вашій репутації на роботі чи навчанні, так і зацікавити злочинців», – відзначив представник Microsoft.

За словами Мальченюка, чимало роботодавців відмовляють потенційним працівникам у працевлаштуванні через певні особисті матеріали, котрі останні публікують на своїх сторінках у соцмережах. «Важливо пам’ятати, що ви втрачаєте контроль одразу ж після публікації свого посту, і він зажди буде в інтернеті», – відзначив експерт.

Дослідження, проведене Microsoft в Україні, свідчить про те, що 78% учнів середніх шкіл публікують свою реальну адресу у соцмережах – факт, який значно збільшує шанси того, що підлітками зацікавляться злочинці або шахраї.

Окремо Ігор Мальченюк торкнувся теми віртуальних битв «у кого більше френдів». Експерт радить не френдити надто багато незнайомих людей, адже це стосується «не вашої популярності, а вашої безпеки».

«Додаючи когось у друзі, ви надаєте йому доступ до вашої адреси, до ваших контактів», – наголосив представник Microsoft в Україні.

Мальченюк також переконаний, що користувачам не варто ділитися абсолютно всіма власними настроями та емоційними станами з інтернет-«друзями».

«Не публікуйте того, що ви можете сказати лише близькому другу, включно з почуттями – інакше ви ризикуєте стати об’єктом тролінгу, або ж шахрайства», – зауважив він.

Особливу увагу в інтернеті, за словами Мальченюка, слід приділяти створенню складних паролів. При цьому паролі до пошти, соціальних мереж та інших сервісів повинні бути різними.

«Один з способів створити сильний пароль – використати перші літери слів речення, яке має значення особисто для вас, використовуючи при цьому поєднання великих та маленьких букв, а також цифри та символи для заміни окремих букв», – порадив експерт.

Він також нагадав користувачам базові принципи безпечного інтернет-серфінгу: завантажувати файли лише з сайтів із хорошою репутацією, обережно переходити за посиланнями, не відкривати підозрілі прикріплені файли, не вимикати фаєрвол, а використовуючи Wi-Fi обирати лише найбільш безпечне з’єднання – «навіть якщо за нього треба платити».

«Це як з автомобілем. Усіх подробиць кібербезпеки не треба знати, але, принаймні, основи – обов’язково», – резюмував представник Microsoft.

Перший київський безпековий форум для молоді відбувся 23-24 листопада за ініціативи фонду Open Ukraine, за підтримки Фонду Віктора Пінчука, BST, Friedrich Ebert Stiftung. Форум зібрав молодих експертів з більше ніж десяти країн світу, які обговорювали важливість безпеки людини у розбудові міжнародних відносин. Для молоді виступили фахівці з Японії, Німеччини, США, Швейцарії, Нідерландів, а також представники міжнародних організацій в Україні, зокрема ООН, НАТО та ЄС. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ігор Мальченюк / Open Ukraine
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду