Інтерактивний вірусний ролик навчає безпечному сексу

00:00,
24 Листопада 2010
2097

Інтерактивний вірусний ролик навчає безпечному сексу

00:00,
24 Листопада 2010
2097
Інтерактивний вірусний ролик навчає безпечному сексу
Кампанію служби охорони здоров'я Великої Британії звинуватили в аморальності, але вона продовжить навчати молодь користуватися презервативами.

 

Минулого року в Британії уперше створили масштабну інтерактивну рекламну кампанію соціального напряму. Проект був організований лондонською поліцією у рамках багаторічної кампанії Drop The Weapons  («Кинь зброю»), спрямованої на те, щоб зменшити кількість холодної і вогнепальної зброї на руках у населення.

 

Кампанія дістала назву Choose A Different Ending, що означає «Обери інше закінчення», і мала вигляд складного інтерактивного ролика на YouTube, хід сюжету якого контролювався глядачами.

 

Після того як ця кампанія здобула кілька престижних нагород на рекламних фестивалях, а саме використання інтерактивних можливостей YouTube в соціальній і комерційній рекламі стало доволі поширеним, схожий проект запустила і Національна служба охорони здоров'я Великої Британії.

 

Медична кампанія спрямована на те, щоб переконати молодь використовувати презервативи і тим самим запобігати небажаній вагітності у дівчат-підлітків і попереджати поширення СНІДУ, ВІЛ та інших захворювань, що передаються статевим шляхом.

 

Тут глядачі також керують розвитком подій, і залежно від їх вибору головний герой, який і цього разу  є чорношкірим хлопцем, як і в поліцейській кампанії, купує або не купує презервативи по дорозі на вечірку. Кожен варіант приводить до ще кількох, зрештою ролик має декілька кінцівок. Глядачі можуть привести героя до пристрасного сексу із незнайомкою на вечірці або ж приректи його на венеричне захворювання.

 

Незважаючи на благородну мету, ця кампанія одразу ж викликала негативні відгуки, оскільки має неприкритий сексуальний підтекст і безпосередньо сцени сексу. Організація ONG Family Education Trust, діяльність якої спрямована на «захист сімейних цінностей», оголосила кампанію украй безвідповідальною, повною неприборканої похоті й нешанобливого ставлення до жінок.

 

Проте якось обмежити поширення ролика не уявляється можливим, оскільки він поширюється виключно вірусним шляхом в мережі. Плюс до усього, уряд Британії все-таки сподівається, що проект, незважаючи на скандальність, допоможе навчити молодих людей більше думати про свою безпеку і здоров'я і привчить їх користуватися презервативами.

 

Медіаграмотність за матеріалами Sostav.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду