Кнопка «Повідомити про помилку» може стати загальним стандартом

00:00,
10 Грудня 2010
1130

Кнопка «Повідомити про помилку» може стати загальним стандартом

00:00,
10 Грудня 2010
1130
Кнопка «Повідомити про помилку» може стати загальним стандартом
Дженіфер Доррох, директор IJNet (International Journalists' Network), інформує про нову ініціативу в галузі комп'ютерної журналістики.

Чому біля кожного матеріалу є кнопки «поділитися», «роздрукувати» або «відправити повідомлення», але немає кнопки, яка дозволить вносити виправлення?

 

Новий союз новинних організацій і споживачів хоче змінити ситуацію. Крег Сільверман (Regret the Error і PBS Media Shift Idea Lab) і Скотт Розенберг (Media Bugs) створили Союз повідомлень про помилку – Report an Error Alliance. Отже, ЗМІ та приватні особи зможуть допомогти читачам повідомляти про помилки, які вони виявлять в Інтернеті. Вони створили кнопку «Повідомити про помилку» (Report an Error) і сподіваються на те, що видавці додадуть цю кнопку на свої сайти.

 

Вони пишуть: «Зробити для відвідувачів сайту кнопку «Повідомити про помилку», яку легко знайти і якою просто скористатися, означає сказати своїм читачам, що ви цінуєте точність, хочете знати, в чому ви помилилися, і готові виправити свої помилки. Це все одно, що поставити знак якості на своїй друкованій продукції».

 

Медіаграмотність за матеріалами Internews Kazakhstan 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду