Вікторія Сюмар: У 2005-2010 роках українські журналісти заробляли гроші, а не репутацію

00:00,
22 Березня 2011
1468

Вікторія Сюмар: У 2005-2010 роках українські журналісти заробляли гроші, а не репутацію

00:00,
22 Березня 2011
1468
Вікторія Сюмар: У 2005-2010 роках українські журналісти заробляли гроші, а не репутацію
Виконавчий директор Інституту масової інформації закликала молодих репортерів понад усе цінувати своє добре ім'я.

Довіра аудиторії – головний капітал журналіста, вважає виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. Вона виступила із лекцією «Медіареальність в Україні. Кому потрібна свобода слова» у рамках Медіашколи для молодих журналістів, організованої соціальним проектом Покоління 2020.UA.

 

«Імя – це те, що робить журналіста, це те, що можна втратити за один день, адже імідж кується щодня», - сказала Вікторія Сюмар. Вона також прокоментувала призначення Дарки Чепак прес-секретарем президента Віктора Януковича. На її думку, влада прагне скористатись брендом руху «Стоп цензурі!», до якого належала Дарка Чепак.

 

На думку пані Сюмар, після того, як влада домовилась із власниками телеканалів про лояльність, простір для свободи медіа в Україні істотно звузився і практично звівся до інтернету. «В Росії інтернет – це спосіб каналізації думки інтелігентів. У них немає аналогів “Української правди”. Ми в Україні зуміли створити журналістські платформи, з якими влада змушена рахуватись – при цьому не розуміючи, як вони працюють», - сказала журналістка.

 

Головною проблемою української журналістики Вікторія назвала те, що протягом «помаранчевої п’ятирічки» 2005-2010 років журналісти заробляли гроші, а не ім’я. Саме це, на її думку, є причиною збайдужіння суспільства до проблем медіа: «Люди не будуть відстоювати тих, хто завтра працюватиме на рейтинг, а  не на те, щоб змінити на краще їхнє життя». Молодим журналістам Вікторія Сюмар порадила нікому не служити і просто робити свою роботу.

 

Повний текст виступу Вікторії Сюмар буде опублікований на сайті «Медіаграмотність».

 

18-20 березня у Києві проходила Медіашкола для молодих журналістів, організована в рамках проекту «Покоління 2020.ua» за підтримки ГО «Телекритика» та представництва Фонду імені Генріха Бьолля в Україні. Кількадесят молодих журналістів із різних міст України мали нагоду прослухати лекції відомих українських медійників.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dif.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду