Порошенко заявив, що Євросоюз створить свій канал для протидії пропаганді з РФ

Порошенко заявив, що Євросоюз створить свій канал для протидії пропаганді з РФ

16:02,
7 Жовтня 2015
3304

Порошенко заявив, що Євросоюз створить свій канал для протидії пропаганді з РФ

16:02,
7 Жовтня 2015
3304
Порошенко заявив, що Євросоюз створить свій канал для протидії пропаганді з РФ
Порошенко заявив, що Євросоюз створить свій канал для протидії пропаганді з РФ
Автори:
Президент України Петро Порошенко заявив, що в Європейському союзі буде створено російськомовний телеканал, який транслюватиме об'єктивну інформацію про ситуацію в Україні та Росії на всю територію ЄС. Про це глава держави сказав, виступаючи перед офіцерами ВСУ у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Можу наголосити на тому, що це зараз знаходиться серед перших пріоритетів наших партнерів в Європейському Союзі, які вже домовилися про те, що буде створений пан'європейський російськомовний канал для того, щоб російськомовні громадяни Європейського Союзу мали альтернативне джерело інформації», - сказав він.

Глава держави також нагадав, що під час останнього візиту Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга були підписані документи про стратегічні комунікації між Україною та країнами НАТО.

Також, як повідомляє УНІАН, пан Порошенко зазначив,що попри тижневу тишу на фронті, Збройні сили та інші силові структури не повинні розслаблятися, оскільки ворог сьогодні направив свої сили на інформаційну війну з Україною.

«Ідеологічна робота серед особового складу в умовах бойових дій перш за все має профілактичну мету – вироблення імунітету до різного роду шкідливим повідомленнями ворожої пропаганди, інформаційного спаму. Під впливом такого інформаційного спаму, і зараз я можу відверто про це сказати, цілі підрозділи піднімали руки і здавалися в умовах, коли ми мали можливість абсолютно спокійно тримати оборону. Цілі підрозділи у розпал бойових дій в минулому році без команди командира знімалися з позицій і в страху тікали», - підкреслив Петро Порошенко.

Гарант також наголосив, що у соціальних мережах час від часу поширюються панічні та депресивні настрої, зокрема через хештег «все – кінець, все пропало». Пан Порошенко назвав такі публікації спекуляціями на недоліках, які країна не встигла подолати.

Як повідомляв Media Sapiens, на початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду