ЄС виділяє кошти для боротьби з російською пропагандою

ЄС виділяє кошти для боротьби з російською пропагандою

14:08,
14 Травня 2015
3095

ЄС виділяє кошти для боротьби з російською пропагандою

14:08,
14 Травня 2015
3095
ЄС виділяє кошти для боротьби з російською пропагандою
ЄС виділяє кошти для боротьби з російською пропагандою
Автори:
Європарламент ухвалив резолюцію щодо виділення ресурсів для протидії російській пропаганді. Брюссель має намір створити російськомовні ЗМІ.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  Відповідно до інформації, зазначеної на сайті парламенту Європейського Союзу, напередодні за підтримку резолюції проголосували 53 євродепутати, 10 виступили проти, ще троє утримались.

У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії. Потенційне відновлення співпраці з Росією розглядається лиш в якості довгострокової мети.  

«Анексією Криму, ескалацією конфлікту в східній частині України, введенням незаконного торгового ембарго і домовленостями з сепаратистами на Донбасі Росія завдала серйозної шкоди стосункам з ЄС, а тому не може більше вважатися стратегічним партнером Євросоюзу», - таку оцінку дав Європарламент.

На основі резолюції ЄС має намір застосувати план «м’якої сили» у боротьбі з російською політикою, яка спричиняє розкол Європи. Заради боротьби з російською пропагандою та дезінформацією в ЄС та за його межами Брюссель вирішив реалізувати ряд проектів, у тому числі й створення російськомовних ЗМІ. Більше того, ЄС продовжить підтримувати громадянське суспільство в Росії, а саме: правозахисників, блогерів, незалежні ЗМІ, науковців та неурядові організації.

Нагадуємо, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання комісії Україна-НАТО заявив, що альянс може офіційно включитися в боротьбу проти російської пропаганди. Задля цього Клімкін запропонував створити трастовий фонд. У НАТО, за словами міністра, ідею підтримали, однак зауважили щодо необхідності обговорити це питання з іншими міжнародними організаціями, оскільки ЄС, зокрема, теж готує схожу програму. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
wikimedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду