Журналісти повинні захищати свободу та право – Адам Міхнік

00:00,
5 Квітня 2014
1343

Журналісти повинні захищати свободу та право – Адам Міхнік

00:00,
5 Квітня 2014
1343
Журналісти повинні захищати свободу та право – Адам Міхнік
В умовах інформаційної війни журналісти повинні лише захищати свободу та право, а все інше має робити уряд. Про це сьогодні сказав відомий польський діяч та журналіст Адам Міхнік під час відкритої лекції у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Польський дисидент, один із лідерів «Солідарності», висловив свої міркування щодо російської політики, ролі України у нинішній світовій історії, а також необхідних перетворень всередині України, зокрема майбутньої люстрації чиновників.

За словами Адама Міхніка, Україна зараз є найважливішою країною для Європи. «Європа має зрозуміти те, що розуміємо ми в Польщі. Росія і політика Путіна зайшла надто далеко. Це вже не політичний конфлікт, а деструкція європейського та світового порядку», – сказав він, зазначивши, що нині потрібні рішучі заходи з боку ЄС та США.

Польський дисидент назвав політику Путіна «посттоталітарним шовінізмом», а його намагання розширити території – «анахронізмом».

Коментуючи ситуацію інформаційної війни Росії проти України, Адам Міхнік сказав: «Ми, журналісти, повинні захищати свободу і право в країні. Щось інше повинен захищати уряд. Це моє кредо як редактора».

Польський дисидент висловився також з приводу люстрації чиновників, яка має відбутися в Україні. За його словами, з цим треба бути дуже обережними, адже це «прямий шлях до полювання на відьом та логіки реваншу».

Адам Міхнік – польський журналіст, дисидент та громадський діяч, один із лідерів руху «Солідарність», засновник та редактор видання Gazeta Wyborcza, лауреат численних премій. 2006 року Financial Times включила Міхніка у список 20-ти найвпливовіших журналістів світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду