Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

15:26,
20 Липня 2015
1763

Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

15:26,
20 Липня 2015
1763
Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді
Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді
Автори:
Сьогодні, 20 липня, Варшава й Амстердам представлять під час засідання Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі проект створення російськомовного телебачення, призначеного для протидії російській пропаганді.

Про це у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, повідомляє  «Укрінформ».

«Сприймаємо це як польсько-нідерландську ініціативу, але хочемо, щоб інші країни могли до неї долучитися... Йдеться про створення нового проекту, чогось, що не використовуватиме мову пропаганди й агресію, а подаватиме правдиву й перевірену інформацію», - підкреслив пан Схетина.

За його словами, мета проекту - аби правдива інформація могла поширюватися в російськомовних країнах на сході Європи, а також у Росії. Інформаційний продукт, який створюватиме цей телеканал, зможуть використовувати інші телеканали чи інтернет-видання, які ведуть мовлення й публікують російською мовою.

Глава МЗС Польщі повідомив, що 10 вересня у Варшаві відбудеться конференція щодо фінансування цього проекту.

Він вважає, що телеканал міг би розпочати мовлення вже на початку наступного року.

Нагадаємо, 8 липня  глави МЗС Польщі й Нідерландів Гжегож Схетина і Берт Кундерс заявили, що Варшава і Амстердам спільно готують проект підтримки незалежних російськомовних ЗМІ і протидії російській пропаганді, який планують представити на наступному засіданні Ради ЄС у закордонних справах 20 липня у Брюсселі. 

«На інформаційно-розважальні програми і пропаганду (Росії - ред.) має бути відповідь. Ми не хочемо сіяти пропаганду, але йдеться про те, щоб сучасні російські ЗМІ також могли бути незалежними. Дуже важливо, щоб Польща й Нідерланди підготували конкретний проект, який міг би бути запропонований на наступному засідання Ради у закордонних справах», - заявив Берт Кундерс.

Він додав, що Амстердам вітає зусилля Варшави у цьому напрямку і висловив сподівання, що Нідерланди допоможуть розпочати цей проект за допомогою Європейського фонду для демократії.

Нагадаємо, Європейський фонд для демократії (The European Endowment for Democracy, EED) у травні підготував звіт під назвою «Відновлення плюралізму і рівноваги в російському інформаційному просторі». У ньому планується скоординувати дії і підтримати незалежні російськомовні ЗМІ у країнах ЄС, «Східного партнерства», а також незалежні ЗМІ в РФ.

Раніше Голова Європейської ради ЄС Дональд Туск визнав, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропагандиНа початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії. Потенційне відновлення співпраці з Росією розглядається лиш в якості довгострокової мети.

У квітні зовнішньополітична служба ЄС оголосила набір фахівців для боротьби з російською антизахідної пропагандою.

В червні в ЄС створили команду для боротьби з російською пропагандою. Речниця Високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Майя Коч'янчич заявила, що команду з боротьби з російською пропагандою вже створено і повною мірою вона запрацює з осені. До складу команди фахівців зокрема ввійшов чеський журналіст Якуб Каленський. 

У червні стало відомо, що Україна та Північноатлантичний Альянс (НАТО) будуть спільно протидіяти російській пропаганді. Відповідний проект можуть підписати вже найближчим часом. Про це в інтерв'ю для 5 каналу заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України (МЗС) Дмитро Кулеба.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
flags
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду