Польська газета спростувала інформацію про вибухівку у літаку Качинського

00:00,
30 Жовтня 2012
1262

Польська газета спростувала інформацію про вибухівку у літаку Качинського

00:00,
30 Жовтня 2012
1262
Польська газета спростувала інформацію про вибухівку у літаку Качинського
Газета Rzeczpospolita визнала, що припустилася помилки, опублікувавши матеріал, в якому стверджувалося, що у літаку президента Леха Качинського, котрий розбився під Смоленськом, було знайдено сліди вибухівки, повідомляє «Радіо Свобода».

Спростування Rzeczpospolita опублікувала у вівторок, 30 жовтня. «Ми припустилися помилки, написавши про тротил та нітроглицерин. Ми пишемо ще раз – теорії про вибух залишаються безпідставними», – цитує заяву «Газета.Ru».

Водночас журналісти видання журналісти розкритикували органи прокуратури і уряд країни за зволікання, на їхню думку, із з’ясуванням усіх обставин катастрофи.

В окружній військовій прокуратурі Варшави в вівторок заявляли, що в повідомленні газети містилася низка неправдивих чи принаймні неточних заяв та безпідставні спекуляції, а також що слідчі не заявляли, ніби виявили сліди тротилу і нітрогліцерину в уламках літака чи на місці катастрофи.

Rzeczpospolita у статті «Тротил на крилах Туполева» повідомляла, що польські прокурори і слідчі, які нещодавно проводили нові дослідження на місці катастрофи біля Смоленська, виявили на уламках літака сліди вибухових речовин.

При цьому газета також вказувала на можливість того, що ці сліди могли датуватися ще періодом Другої світової війни, під Смоленськом відбувалися активні бойові дії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Rzeczpospolita
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду