На телебаченні США запустили рекламу, в якій курять діти

00:00,
25 Лютого 2013
1276

На телебаченні США запустили рекламу, в якій курять діти

00:00,
25 Лютого 2013
1276
На телебаченні США запустили рекламу, в якій курять діти
Розробники поспішили запевнити, що це лиш комп’ютерна графіка і дітей ніхто не змушував курити справжні сигарети.

Рекламний ролик, в якому учні молодшої і середньої школи закурюють у шкільному автобусі, відзнято в рамках антитютюнової кампанії «Все ще проблема» (Still a problem). Вона цьогоріч стартувала у штаті Міннесота у США і має на меті привернути увагу до проблеми куріння серед підлітків.

У січні 2013 влада Міннесоти оприлюднила звіт щодо поширеності куріння серед молоді. Він засвідчує, що протягом останнього десятиліття кількість курців серед школярів  стабільно зменшується. Якщо 2000 року курило аж 38,7% старшокласників і 12,6% учнів середньої школи, то 2008 – вже 27% і 6,9% відповідно, а 2012 – 25,8% та 5,6%.

Попри це, куріння молоді й досі є проблемою - наголошують розробники рекламної кампанії. Адже вказані вище проценти означають, що наразі курцями є аж 77 тис. школярів Міннесоти. 

«Близько 90% людей, які курять, стали курцями у віці до 18 років. Саме тому попередження цієї шкідливої звички серед молоді є найбільш ефективним способом боротьби з тютюнокурінням у довгостроковій перспективі», – пояснює Міхаель Шелдон (Michael Sheldon), менеджер з комунікації громадської організації ClearWay, яка й виступила ініціатором рекламної кампанії.

Всього було відзнято три рекламні ролики. Перший привертає увагу до поширеності куріння серед молоді, другий – до того, наскільки молоді люди недооцінюють шкоду від куріння, і третій – яких збитків економіці штату і особистому бюджету курців завдає куріння. Усі ролики будуть показані на місцевих телеканалах Міннесоти.

Крім того, їх викладено на сайті проекту. Там же можна знайти інфографіку, яка містить додаткові факти на тему кожного відео. Звідти, приміром, дізнаємося, що школярі Міннесоти купують 13,4 млн. пачок сигарет щороку. А витрати на додаткове медичне обслуговування курців обходяться бюджету штату у $3 млрд. в рік.

Джерело: Startribune, Still a problem

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
myfoxal.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду