Прихильники Трампа створили «фабрику тролів» на його підтримку – ЗМІ

Прихильники Трампа створили «фабрику тролів» на його підтримку – ЗМІ

12:57,
17 Вересня 2020
1616

Прихильники Трампа створили «фабрику тролів» на його підтримку – ЗМІ

12:57,
17 Вересня 2020
1616
Прихильники Трампа створили «фабрику тролів» на його підтримку – ЗМІ
Прихильники Трампа створили «фабрику тролів» на його підтримку – ЗМІ
Автори:
Організація Turning Point Action, яка підтримує Трампа, платила підліткам за пости в соціальних мережах на підтримку консерваторів.

Організація молодіжних активістів Turning Point Action, яка підтримує Дональда Трампа, платила американським підліткам, за розміщення та просування повідомлень, які вигідні консерваторам. В тому числі фейків і дезінформації. Про це говориться у розслідуванні видання Washington Post.

Головними жертвами підлітків були політики від Демократичної партії, зокрема кандидат у президента США Джо Байден. Крім того, підлітки активно поширювали різноманітні фейки про коронавірус і применшували небезпеку хвороби, від якої помер керівник консервативної організації Turning Point USA Білл Монтгомері (Turning Point Action - молодіжне крило Turning Point USA. Його очолює 26-річний Чарлі Кірк з Фенікса, штат Арізона).  

За даними розслідування соціальної мережі Twitter, лише влітку підлітки опублікували 4500 повідомлень, які вигідні штабові Трампа. Через це соцмережа була вимушена видалити 20 акаунтів. Кілька акаунтів видалила і Facebook.

Молоді люди, яким платили прибічники Трампа, поводили себе в соціальних мережах як боти - через це деякі експерти з цифрової безпеки порівнюють мережу, створену Turning Point Action, з так званою «фабрикою тролів» з Ольгино.

«Це дуже нагадує тактику росіян, однак замість цього вони втягнули в це американців», - говорить інженер-програміст Google Джейкоб Раткевич, який досліджує цифрову безпеку.

Водночас в організації Turning Point Action відкидають будь-які звинувачення в поширенні фейків, а також порівняння з тролями. На думку представника організації Остіна Сміта, дії підлітків - це щирий політичний активізм.

«Епідемія коронавірусу дуже вплинула на передвиборчу кампанію, багато заходів були скасовані. Тому молодь виявляє свою політичну позицію в соціальних мережах», - заявив він. 

Представники соціальних мереж Facebook та Twitter повідомили журналістів, що внутрішнє розслідування інциденту ще триває.

Нагадаємо, передвиборчий штаб Дональда Трампа випустив рекламу, в якій закликав підтримати американські війська. Однак на фотографії зображені російський винищувач МІГ-29 та автомат AK-74. Цю передвиборчу рекламу транслювали в інтернеті з 8 до 12 вересня.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду