Twitter відмітив відео одного з лідерів республіканців як «маніпулятивне»

Twitter відмітив відео одного з лідерів республіканців як «маніпулятивне»

11:27,
31 Серпня 2020
1662

Twitter відмітив відео одного з лідерів республіканців як «маніпулятивне»

11:27,
31 Серпня 2020
1662
Twitter відмітив відео одного з лідерів республіканців як «маніпулятивне»
Twitter відмітив відео одного з лідерів республіканців як «маніпулятивне»
Автори:
На відео активісту Аді Баркану приписали слова, яких він не говорив. Для цього наклали два різних відео.

Соціальна мережа Twitter відмітила відео республіканця з Палати представників США Стіва Скаліза як «маніпулятивне». Хоча соцмережа вирішила залишити відео, його видалив сам автор. Про це повідомляє видання The Verge.

Для маніпулятивного відео республіканець використав розмову кандидата в президента США Джо Байдена з активістом Аді Барканом, який не може говорити самостійно, а використовує для цього спеціальні технології.

На оригінальному відео Баркан запитує у Байдена: «Чи можемо ми перенаправити частину фінансування?». При цьому йдеться про соціальні програми та психологічну підтримку працівників поліції. На це питання Байден відповідає: «Так».

У відео, яке було опубліковане на сторінці Скаліза це питання звучало так: «Чи можемо ми направити частину фінансування для поліції?». Цих слів Баркан не говорив, а вони були накладені з іншого відео. Фейкове відео першим помітив журналіст Washington Post Дейв Вігель.

Про це він повідомив у своєму твіті: «Я не говорив цих слів. Я втратив можливість говорити, а не можливість мислити. Ви і ваша команда використали це відео у своїх політичних цілях. Я прошу видалити це відео негайно. Ви маєте вибачитись перед людьми з інвалідністю».

Джо Байден також підтвердив, що відео фальшиве. «Це фальшиве відео. Воно було зроблене з метою поширити дезінформацію про людину, яка не може говорити самостійно. Це треба видалити. Негайно», - написав він.

У Twitter відреагували на цю ситуацію, помітивши відео як «маніпулятивне медіа», однак соцмережа вирішила не видаляти його. У соцмережі нагадали, що правила Twitter дозволяють позначати «маніпулятивний та штучний контент, щоб допомогти користувачам зрозуміти їхню достовірність».

Станом на ранок 31 серпня Стів Скаліз видалив відео зі свого Twitter.

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter позначила пост президента США Дональда Трампа як такий, що «порушує правила соцмережі, які стосуються цивільних питань і чесності виборів».

У пості Трамп написав, що його політичні опоненти - Демократична партія США - нібито використовують поштові скриньки для голосування, а це є «катастрофою» і «шахрайством».

Фото: YouTube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду