В Україні запустили подкаст «Пост Правди» для боротьби з фейками

В Україні запустили подкаст «Пост Правди» для боротьби з фейками

13:36,
6 Серпня 2020
2665

В Україні запустили подкаст «Пост Правди» для боротьби з фейками

13:36,
6 Серпня 2020
2665
В Україні запустили подкаст «Пост Правди» для боротьби з фейками
В Україні запустили подкаст «Пост Правди» для боротьби з фейками
Автори:
Подкаст запустило видання про науку «Куншт» за підтримки Українського культурного фонду.

Науково-популярне видання «Куншт»  за підтримки Українського культурного фонду (УКФ) запустило подкаст «Пост Правди». Про це у Facebook повідомив співзасновник та головний редактор науково-популярного журналу «Куншт» Кирило Безкоровайний.

«Ми запускаємо проєкт, про який давно мріяли – наративний подкаст під назвою «Пост правди». Це 12 історій, які стануть вакциною від маніпуляцій та брехні», - написав головний редактор «Куншт».

За його словами, над подкастом працювала журналісти, редактори, фактчекери, саунд-дизайнери, волонтери, команда Громадського радіо. Всього записали понад 40 інтерв’ю з українськими та міжнародними експертами.

«Глибокі фейки, золота піраміда Ю Шинсе, доктор Пі, кульові блискавки, GDPR, розп’ятий хлопчик, новини для барбоса, криза реплікацій та експерименти Мілгрема, бульбашки фільтрів, плагіат, мікротаргетинг і журналістські стандарти – це лише вершина айсберга тем, які ми порушимо в подкасті», - розповідає Безкоровайний.

Це вже друга спробу видання запустити подкаст - минулого року команді не вдалось пройти технічний відбір і отримати грант від УКФ. Для запуску подкасту своїми силами у видання не вистачило ресурсів. Тому команда переосмислила проєкт і подали знову, та отримали наш перший грант від Українського культурного фонду.

Нагадаємо, громадська організація INSCIENCE запустила платформу «Науковий метод», головною метою якої є просування наукового підходу на теми науки та медицини, зокрема COVID-19. На сайті зібрано базу вчених, відеолекції науковців, науково-популярних журналістів і блогерів, лікарів та інструкція як перевіряти інформацію. 

Фото: Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду