«Найжахливіший президент». Шварценеггер порівняв Трампа зі старим твітом і показав свій меч

«Найжахливіший президент». Шварценеггер порівняв Трампа зі старим твітом і показав свій меч

17:46,
11 Січня 2021
1600

«Найжахливіший президент». Шварценеггер порівняв Трампа зі старим твітом і показав свій меч

17:46,
11 Січня 2021
1600
«Найжахливіший президент». Шварценеггер порівняв Трампа зі старим твітом і показав свій меч
«Найжахливіший президент». Шварценеггер порівняв Трампа зі старим твітом і показав свій меч
Автори:
Відео промови Шварценеггера зібрало вже понад 32 млн переглядів.

Американський актор, бодібілдер і політик Арнольд Шварценеггер висловився звинуватив президента Дональда Трампа у спробі перевороту та закликав американців до національної єдності та підтримки обраного президента Джо Байдена. Про це він наголосив у своїй промові, опублікованій у соцмережі Twitter.

Відео зібралo вже понад 32 млн переглядів.

Актор порівняв штурм Капітолію прибічниками Трампа із Ніччю битого скла, коли нацисти влаштували масштабний єврейський погром в Австрії, де виріс Арнольд. На думку Шварценеггера, подібне сталося й у США 6 січня.

«Битим склом стали вікна Капітолія США. Але натовп не просто побив шибки Капітолія. Вони побили ідеї, які ми вважали недоторканими. Вони не просто зламали двері будівлі, яка забезпечує американську демократію. Вони побили кожен принцип, на якому була заснована наша країна», — заявив він.

Шварценеггер уперше розповів про важкі роки свого дитинства, коли його батько й багато людей довкола переживали депресію післявоєнного часу, усвідомлюючи злочини, до яких були причетні, знущалися з власних родин, били своїх дітей.

Він зазначив, що подібні трагедії починаються з брехні та нетерпимості, і застеріг від повторення австрійського досвіду у США. При цьому Шварценеггер не вважає, що американці на таке здатні.

«Мого батька та наших сусідів ввели в оману брехнею, і я знаю, до чого призводить подібна брехня. Президент Трамп — це невдалий лідер. Він увійде в історію як найжахливіший президент. Хороша новина — скоро він буде настільки ж невідповідним часу, як старий твіт», — додав Шварценеггер. 

На думку актора, який є членом Республіканської партії, багато його однопартійців проявили безхребетність, оскільки терпіли витівки Трампа та фактично стали «співучасниками тих, хто ніс стяг самовдоволеного заколоту в Капітолії».

Шварценеггер продемонстрував свій меч, з яким знімався в культовому фільмі «Конан-варвар», і порівняв його з демократією, яка теж потребує гартування. Колишній губернатор штату Каліфорнія американців до переоцінки самих себе і своїх політичних переконань, до єднання та повернення демократії на перше місце у США. 

«Тим, хто вважає, що може зневажати Конституцію США, я скажу: ви ніколи не переможете. Обраний президенте Байдене, ми стоїмо разом з вами сьогодні, завтра і завжди на сторожі нашої демократії, охороняючи від тих, хто їй погрожує», — наголосив він.

Нагадаємо, соцмережа Twitter назавжди заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа, який мав 88 млн підписників. 

6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. У Twitter президент спочатку був заблокований лише на 12 годин.

Фото: Twitter

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду