«Новий податок для українців»: ДПС спростовує фейк

«Новий податок для українців»: ДПС спростовує фейк

13:47,
19 Лютого 2020
5238

«Новий податок для українців»: ДПС спростовує фейк

13:47,
19 Лютого 2020
5238
«Новий податок для українців»: ДПС спростовує фейк
«Новий податок для українців»: ДПС спростовує фейк
Державна податкова служба спростовує фейк щодо нового податку, про який написали ЗМІ з посиланням на телеграм-канал «Адвокат Права».

18 лютого у ЗМІ з’явилась інформація, начебто українців змусять сплачувати новий податок. У фейку йшлось про те, що доведеться платити майже 20% податків за гроші, які надходять українцям на особисті банківські картки. А попередньо треба буде ще й декларацію заповнювати.

Дезінформацію поширили, приміром, «РБК-Україна», Znaj.ua, «Радіо Трек», «Народна правда» та інші. Вони посилалися на анонімний телеграм-канал «Адвокат Права». MediaSapiens вже не раз писав, що подібні телеграм-канали свідомо вводять читачів в оману.

Державна податкова служба України у Facebook наголосила, що ніяких нових податків не вводиться, а інформація про оподаткування приватних карток — фейк.

«Звертаємо вашу увагу, що інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб (які не є ФОПами) може бути надана банком лише: за запитом ДПС – щодо наявності банківських рахунків; за рішенням суду – про рух коштів чи про будь яку іншу інформацію щодо рахунка.

Отже, якщо ДПС дізнається про номер рахунка фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації по ньому (про рух коштів тощо) зобов’язана звернутися в суд», — зауважує відомство.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що за ведення анонімних телеграм-каналів платять $1000 на місяць. Схема написання постів приблизно така: 33% — правда, 33% — напівправда і ще 33% — фейк.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду