Міністр оборони назвав фейком інформацію про «виселення» штабу ВМС

Міністр оборони назвав фейком інформацію про «виселення» штабу ВМС

16:24,
30 Грудня 2019
3347

Міністр оборони назвав фейком інформацію про «виселення» штабу ВМС

16:24,
30 Грудня 2019
3347
Міністр оборони назвав фейком інформацію про «виселення» штабу ВМС
Міністр оборони назвав фейком інформацію про «виселення» штабу ВМС
Днями у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що командування ВМС ЗСУ нібито може переїхати з приміщення Командування «Південь» у намети на території недобудованого штабу. Ця інформація не відповідає дійсності, заявив міністр Андрій Загороднюк.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів, що деякі особи намагаються штучно створити інфоприводи навколо нібито «виселення штабу ВМС». Він назвав це фейком.

«Командування ВМС ЗС України переїде в нові приміщення після того, як вони будуть готові і здані в експлуатацію. Нові приміщення мають повністю відповідати вимогам Командування з урахуванням їхніх потреб, українського законодавства, практик країн НАТО і планів розвитку ВМС на найближчі роки. До того, як нові приміщення не будуть повністю готові, Штаб перебуватиме в тих приміщеннях, які він займає зараз», зазначив пан Загороднюк у своєму офіційному Telegram-каналі.

Міністр наголосив, що ніяких «конфліктів» між підрозділами ЗСУ немає, і вони всі виконують завдання у штатному режимі.  Він закликав не поширювати недостовірну інформацію.

«Громадськість і журналістів просимо перевіряти інформацію і не поширювати фейки», додав він.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що командування ВМС ЗС України нібито може переїхати з приміщення Командування «Південь», де базується із 2014-го року, в намети на території недобудованого штабу.

MediaSapiens виявив, що така новина з'явилася на «Українському мілітарному порталі». Там посилалися на новину з одеського сайту 048.ua. Проте пізніше «Український мілітарний портал» опублікував новину зі спростуванням.

Це далеко не перший випадок, коли ЗМІ поширюють дезінформацію про ЗСУ. Приміром,  раніше ми повідомляли, що у ЗСУ заявили про фейки щодо звільненого з полону бойовиків українця.  

Крім того, бойовики поширювали фейки напередодні засідання ТКГ у Мінську.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Telegram-канал міністра оборони України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду