У Києві розмістили 3D-анімацію про правила кібергігієни

У Києві розмістили 3D-анімацію про правила кібергігієни

11:11,
7 Червня 2024
871

У Києві розмістили 3D-анімацію про правила кібергігієни

11:11,
7 Червня 2024
871
У Києві розмістили 3D-анімацію про правила кібергігієни
У Києві розмістили 3D-анімацію про правила кібергігієни
Наступного тижня в популярному ТРЦ проведуть дві лекції з основ персонального кіберзахисту та покращення розуміння кіберзлочинності.

У Києві на ТРЦ Gulliver розмістили масштабну 3D-анімацію про правила кібергігієни для громадян. Про це повідомили в ТРЦ.

У ролику представлені базові поради, як захистити свої персональні дані в цифрову епоху. Зокрема, рекомендують:

  • не працюйте з чутливими даними під час підключення до публічного WiFi;
  • регулярно змінюйте паролі, використовуючи великі та малі літери, цифри, символи;
  • перевіряйте посилання, за якими переходите, особливо уважними слід бути з короткими лінками та надісланими незнайомими відправниками.

11 червня ввечері в залі торгово-розважального центру відбудеться публічна лекція «Сучасні кіберзагрози. Як захистити особисті дані?». Керівник агенції «10Guards» Віталій Якушев розповість про особливості «кібергігієни під час війни», адже існує відмінність у правилах кібергігієни в мирний час та під час військових конфліктів. Учасники дізнаються про основні правила, виконання яких дає змогу захисти персональні дані в цифровому середовищі.

Анонс публічних лекцій з кібербезпеки в ТРЦ  Gulliver

Координатор освітнього напрямку «Кібербезпека» на факультеті інформатики Києво-Могилянської академії Трохим Бабич представить лекцію «Хакери не з фільмів», під час якої розповідатиме про природу хакерства; небезпеку, яка походить від країни-терориста, та базові принципи персональної кібербезпеки.

Участь у події безоплатна, потрібно попередньо зареєструватися за посиланням.

Ці заходи організовані в межах Всеукраїнської інформаційно-освітньої кампанії з підвищення рівня обізнаності населення України щодо кіберзагроз та основних правил кібергігієни, що реалізується Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні (CRDF Global в Україні), що стартувала навесні.

У CRDF Global в Україні зазначили, що «надзвичайно важливо підвищувати власний рівень обізнаності щодо кіберзагроз», та порадили кілька онлайн-ресурсів для цього:

  • добірку розважальних освітніх відео, де розповідають про основні правила кібербезпеки можна переглянути за посиланням;
  • посібник, що розповідає про захист персональних даних, доступний за посиланням;
  • інтерактивну гру для перевірки й розвитку знань з кібербезпеки — за посиланням.

Всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня обізнаності населення України щодо кіберзагроз та основних правил кібергігієни реалізується CRDF Global в Україні за підтримки Державного департаменту США та за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України й Міністерства освіти і науки України, а також за інформаційної підтримки проєктів «Всеукраїнська школа онлайн», «Київ Цифровий» та ГО «Освіторія». Впровадженням кампанії займається комунікаційна агенція Kyifornia.

Фото: ТРЦ Gulliver / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду