Україна вперше візьме участь у найбільших навчаннях НАТО з кібероборони

Україна вперше візьме участь у найбільших навчаннях НАТО з кібероборони

08:45,
18 Квітня 2024
832

Україна вперше візьме участь у найбільших навчаннях НАТО з кібероборони

08:45,
18 Квітня 2024
832
Україна вперше візьме участь у найбільших навчаннях НАТО з кібероборони
Україна вперше візьме участь у найбільших навчаннях НАТО з кібероборони
Україна об'єднає зусилля з Чехією у спільній команді на цих навчаннях.

Представники України візьмуть участь у найбільших реалістичних навчаннях НАТО з кібероборони Locked Shields 2024, які відбуватимуться під егідою Центру передового досвіду НАТО з питань кібероборони в Естонії. Про це повідомила Рада національної безпеки і оборони України у фейсбуці.

У навчаннях Locked Shields 2024 загалом візьмуть участь близько 4 тисяч експертів із понад 40 країн, яким поставлять завдання захистити інфраструктуру вигаданої нації та її країни в умовах, наближених до реальних.

«Їм доведеться зіткнутися з низкою викликів, які відтворюють складність кібероборони у реальному світі, включаючи критичне мислення, прийняття стратегічних рішень, юридичні аспекти, комунікацію у кризових ситуаціях і стратегічне планування. Все це спрямовано на зміцнення їхніх можливостей у кіберобороні», — зазначили в РНБО.

Сильна сторона навчань полягає в комплексному підході, який поєднує технічні навички зі стратегічними, юридичними та комунікаційними знаннями для розробки різнобічної оборонної стратегії.

У РНБО зазначили, що розширення залучення до участі різних країн і партнерів демонструє глобальне охоплення та важливість Locked Shields 2024, що є свідченням важливої ролі цих навчань у посиленні міжнародної співпраці в галузі кібероборони. Locked Shields як платформа дозволяє країнам обмінюватися передовим досвідом, впроваджувати інноваційні стратегії та спільно покращувати свої можливості з реагування на кіберінциденти.

«Ці навчання є демонстрацією потужності міжнародного співробітництва, долаючи кордони, об’єднуючи спільноту з різних експертів державного, приватного секторів та науковців. Ми вдячні за самовідданість і досвід наших союзників і всіх наших партнерів, які мають вирішальне значення для побудови резильєнтної глобальної кібероборони», — сказав керівник навчань НАТО CCDCOE підполковник Урмет Томп.

Як розповів заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк, цьогоріч Україна об'єднує зусилля з Чехією у спільній команді на цих навчаннях.

«Спільне відпрацювання навичок, обмін досвідом та співпраця є ключовими елементами на шляху до ефективного протистояння сучасним кіберзагрозам», — додав він.

Нагадаємо, Україна приєдналась до кіберцентру при НАТО у березні 2022 року.

Як відомо, торік у День Європи, 9 травня, у столиці Румунії, Бухаресті, відкрили Європейський центр компетенції у сфері кібербезпеки. Необхідність у ньому стала актуальною після збільшення гібридних та кібератак на інфраструктуру Європи.

Фото: ілюстративне / РНБО

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду