Коли функція геолокації зайва – пояснення Держспецзв’язку

Коли функція геолокації зайва – пояснення Держспецзв’язку

18:59,
20 Липня 2022
2478

Коли функція геолокації зайва – пояснення Держспецзв’язку

18:59,
20 Липня 2022
2478
Коли функція геолокації зайва – пояснення Держспецзв’язку
Коли функція геолокації зайва – пояснення Держспецзв’язку
Геолокація на телефоні не допомагає ворогу коригувати вогонь. Але все одно є випадки, коли цю функцію краще вимкнути.

Функція геолокації (визначення реального розташування електронного пристрою) може бути корисною у багатьох випадках. Наприклад, під час користування картами та прокладання маршруту. Або коли потрібно знайти втрачений пристрій чи дізнатися про погоду у своєму населеному пункті. Проте на певні моменти щодо геолокації потрібно звертати увагу. Про це попереджає Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Відомство рекомендує дотримуватися наступних правил, особливо якщо власник телефону перебуває на тимчасово окупованих регіонах України або поблизу зони активних бойових дій:

  • Не поширюйте власних фото та відео із тегами геолокації, адже за ними можна встановити ваше місцеперебування. Іноді це може бути небезпечно.
  • Контролюйте визначення геолокації під час публікації постів у соцмережах.
  • При завантаженні мобільних додатків на смартфон не давайте дозвіл на доступ до геоданих. Згоду можна давати лише в тому випадку, якщо ця вимога дійсно необхідна при використанні додатка. Треба також зважити доцільність встановлення таких програм.
  • Перевірте, які з вже встановлених у телефоні додатків мають доступ до інформації про ваше розташування. У всіх підозрілих випадках доступ до геолокації треба заборонити.

Викладати у відкритий доступ фотографії з геолокацією українських військових і техніки категорично заборонено.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що будь-який пристрій може бути уражений шкідливим програмним забезпеченням, але не завжди користувачі можуть своєчасно розпізнати загрозу.

Фото: Ingo Joseph/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду