Як вберегтися від фішингу — поради кіберполіції

Як вберегтися від фішингу — поради кіберполіції

17:20,
5 Липня 2022
3298

Як вберегтися від фішингу — поради кіберполіції

17:20,
5 Липня 2022
3298
Як вберегтися від фішингу — поради кіберполіції
Як вберегтися від фішингу — поради кіберполіції
За допомогою фішингових ресурсів шахраї отримують конфіденційні дані користувачів, зокрема, номера та коди банківських карток.

Фішинг є одним із найпоширеніших видів шахрайства в інтернеті.  Фішингові сайти можуть повністю копіюють дизайн маркетплейсів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо.

Користувачі, що своєчасно не розпізнали підробку, можуть залишити на шахрайському сайті особисті дані. Такі відомості злочинці використовують для привласнення грошей або продають їх іншим шахраям.

Щоб запобігти небезпеці, Кіберполіція України рекомендує:

  • Не переходити на сторонні ресурси, навіть, якщо посилання надійшло від знайомого. Окрім того, що за посиланням може ховатися фішинговий сайт, посилання також може містити вірус.
  • Під час онлайн-шопінгу  обговорювати деталі угоди лише в чаті платформи і не переходити в месенджери. Саме туди шахраї надсилають фішингові посилання. Також бесіда на сторонніх ресурсах не може стати приводом для втручання адміністраторів платформи у разі виникнення проблем.
  • Сплачувати за товар онлайн лише на перевірених сайтах.
  • Не переходити за рекламою у додатках та іграх.
  • Не залишати конфіденційні дані на сторонніх ресурсах.
  • Завжди уважно перевіряти URL-адресу, адже фішинговий сайт може відрізнятися від офіційної платформи магазину лише однією буквою або цифрою.

 Раніше «Детектор Медіа» розповідав, як убезпечити комп’ютер від вірусу із флешкияк запобігти втраті даних, якщо відкрив лист з вірусом, як перевірити безпечність вебсайту та як зрозуміти, що гаджет зламано

Фото: Artem Podrez/ Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду