Україна приєднається до Кібер-НАТО

Україна приєднається до Кібер-НАТО

21:16,
4 Березня 2022
2370

Україна приєднається до Кібер-НАТО

21:16,
4 Березня 2022
2370
Україна приєднається до Кібер-НАТО
Україна приєднається до Кібер-НАТО
Автори:
За це одностайно проголосували 27 країн-спонсорів у складі Керівного Комітету ОЦПТКО НАТО.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації 4 березня повідомила, що Україна стане учасником-контрибутором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО. За це одностайно проголосували 27 країн-спонсорів у складі Керівного Комітету ОЦПТКО НАТО.

«Участь України в роботі Центру посилить обмін кібердосвідом з іншими країнами-учасницями. Україна може поділитися цінним досвідом з перших рук щодо деяких супротивників у царині кібербезпеки, який можна буде використати для подальших досліджень, навчання та тренування», – сказав директор Центру, полковник Яак Тарієн.

ОЦПТКО НАТО є акредитованим в НАТО хабом з кіберінформації, дослідницьким центром та органом, що здійснює підготовку та тренування фахівців з кібербезпеки. Міжнародна військова організація зі штаб-квартирою в Таллінні зосереджена на здійсненні міждисциплінарних прикладних досліджень, проведенні консультацій, підготовці та тренуванні фахівців у галузі кібербезпеки.

Як писав MediaSapiens, у серпні 2021 року Україна виступила з офіційним запитом на приєднання до роботи Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), що базується у Таллінні. Державним секретарем Міністерства оборони Естонії Кусті Салмом запевнив у готовності естонської сторони сприяти включенню України до CCDCOE. 3 лютого 2022 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що одна з держав Європейського Союзу заблокувала вступ України до Об'єднаного центру з кібероборони НАТО (CCDCOE). За даними ЗМІ, це була Угорщина.

Нагадаємо, 14 травня 2021 року РНБО ухвалила стратегію кіберзахисту України на наступні п'ять років. Того ж дня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що в Україні створять кібервійська. 26 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про оновлену стратегію кібербезпеки України та затвердив створення кібервійськ у структурі Міністерства оборони. 14 вересня 2021 року РНБО розпочала підготовку до створення кібервійськ України. 1 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про план реалізації Стратегії кібербезпеки.

Фото: ccdcoe.org

Україна приєднається до Кібер-НАТО

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду