Німецькі суспільні ЗМІ атакували російські хакери – Der Spiegel

Німецькі суспільні ЗМІ атакували російські хакери – Der Spiegel

16:40,
27 Липня 2018
2479

Німецькі суспільні ЗМІ атакували російські хакери – Der Spiegel

16:40,
27 Липня 2018
2479
Німецькі суспільні ЗМІ атакували російські хакери – Der Spiegel
Німецькі суспільні ЗМІ атакували російські хакери – Der Spiegel
Автори:
Німецьке видання Der Spiegel стверджує, що суспільні медіа Німеччини ZDF (телеканал) і WDR (телерадіокомпанія) зазнали російських кібератак на початку червня.

Журнал Der Spiegel дізнався про це з джерел у правоохоронних органів, пише DW.

Медіа стверджує, що напади на два німецьких мовника здійснили хакери з групи Sandworm.

У ZDF підтвердили, що кібератака відбулася. Там зазначили, що напад зачепив менш ніж десять комп'ютерів, а витоку даних не сталося. У WDR відмовилися коментувати інцидент.

За даними Der Spiegel, федеральна прокуратура Німеччини доручить розслідувати ці кібернапади управлінню кримінальної поліції федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія.

Нагадаємо, два тижні тому Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини повідомило про низку кібернападів на німецькі медіакомпанії та організацію, яка займається дослідженнями щодо хімічної зброї у серпні 2017 та червні 2018 року. Назви ЗМІ у повідомленні не назвали. Уже тоді відомство припускало, що атаки вчинила хакерська група Sandworm, за якою стоїть російська спецслужба. Метою кібернападів Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини назвало шпигунство.

Наприкінці лютого також стало відомо, що інформаційна мережа уряду Німеччини «Берлін-Бонн» (IVBB), яка вважається особливо надійно захищеною, зазнала хакерських атак.  Деякі ЗМІ повідомили, що кібернапад не завдав практично жодної шкоди, бо хакерам не вдалося отримати доступ до даних мережі. Інші ж навпаки  повідомляли, що в результаті атаки зловмисники вкрали протокол переговорів про вихід Великої Британії з Євросоюзу, а також документи, що стосуються переговорів з Україною і Білоруссю. Пізніше очільник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Ґеорґ Маассен заявив, що за атаки на комп'ютерні мережі уряду ФРН, найімовірніше, відповідальна Росія.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
techjuice.pk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду