Конгрес США підтримав законопроект про співпрацю з Україною в кібербезпеці

Конгрес США підтримав законопроект про співпрацю з Україною в кібербезпеці

14:03,
8 Лютого 2018
1611

Конгрес США підтримав законопроект про співпрацю з Україною в кібербезпеці

14:03,
8 Лютого 2018
1611
Конгрес США підтримав законопроект про співпрацю з Україною в кібербезпеці
Конгрес США підтримав законопроект про співпрацю з Україною в кібербезпеці
Автори:
7 лютого Палата представників Конгресу США підтримала проект «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки».

Про це повідомило посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

Палата представників Конгресу США підтримала проект закону 404-ма голосами. Співавторами документа виступили члени Конгресового українського кокусу, конгресмен-демократ Брендан Бойл (Brendan Boyle) та конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрик (Brian K. Fitzpatrick).

Законопроект спрямований на просування активнішої взаємодії між Україною і США у сфері кібербезпеки в умовах протидії російській інформаційній агресії.

«Документ передбачає допомогу Україні в удосконаленні стратегії кібербезпеки, зокрема, щодо посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприяння участі України у програмах обміну інформацією», – йдеться в повідомленні посольства України в США.

У посольстві також підкреслили, що в законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

Як повідомляв «Голос Америки», конгресмен Бойл вніс до Конгресу законопроект про співпрацю з Україною в сфері кібербезпеки ще минулого року. Проте тільки на початку лютого його було включено до порядку денного Конгресу.

«Цей законопроект, зміцнить співпрацю в кіберсфері з нашим близьким союзником Україною, яка була ціллю кібернападів Росії», – прокоментував Брендан Бойл.

Перед набуттям чинності законопроект має бути проголосований також Сенатом та підписаний президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, у січні в Сенаті США представили законопроект про покарання країн за втручання в електоральний процес в Америці. У документі також міститься вимога ввести додаткові санкції проти Росії, якщо вона зробить ще одну спробу втручання в вибори в США. Адже раніше представники Комітету з розвідки Сенату США схвалили висновки американської розвідки щодо того, що Росія здійснювала такий вплив під час виборів презизента в 2016 році. Це відбувалося зокрема через соціальні медіа Facebook, Twitter та платформи Google.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Зображення: Embassy of Ukraine in the USA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду