Сенат США ініціює посилення боротьби з кіберзагрозами

Сенат США ініціює посилення боротьби з кіберзагрозами

16:09,
23 Липня 2015
2856

Сенат США ініціює посилення боротьби з кіберзагрозами

16:09,
23 Липня 2015
2856
Сенат США ініціює посилення боротьби з кіберзагрозами
Сенат США ініціює посилення боротьби з кіберзагрозами
Автори:
Група американських сенаторів представила двопартійний законопроект, спрямований на розширення повноважень Міністерства внутрішньої безпеки США щодо протистояння кібератакам на державні установи.

Про це повідомляє американське видання The Hill.

Текст документа був оприлюднений в середу.

«Міністерство внутрішньої безпеки має мандат на захист домену .gov (що використовується установами державної адміністрації США), але має дуже обмежені повноваження для цього», - зазначила сенатор від Республіканської партії Сьюзан Коллінз, яка є одним із авторів законопроекту.

Документ має на меті замінити діючі законодавчі норми, ухвалені 12 років тому, та посилює роль Міністерства внутрішньої безпеки в захисті державних мереж та веб-сайтів. Зокрема, міністерство розширить свої повноваження щодо контролю за безпекою комп'ютерних систем федеральних установ, а також моніторингу їхньої роботи з метою виявлення порушень у системі.

Поява нового законопроекту набуває більшої актуальності на тлі недавніх хакерських атак та злому бази даних Офісу управління персоналом США. Це те, що поставило під загрозу витоку персональні дані понад 22 мільйонів держслужбовців у Штатах.

При цьому, згідно зі звітами Міністерства внутрішньої безпеки, було відзначено високий рівень організованості атаки, а також складності застосованих алгоритмів. І хоча на неофіційному рівні підозрюється, що злом міг бути організований китайською стороною, в Білому домі поки не називають джерело небезпеки.

У зв’язку з цим в Конгресі США та адміністрації продовжують наголошувати, що кібербезпека вже давно вийшла за рамки приватного життя та загрожує національним інтересам США.

Так, минулого місяця Збройні сили США були змушені тимчасово відключити веб-сайт після того, як група хакерів з назвою «Сирійська електронна армія», зламала його.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сьюзан Коллінз, worldtribune.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду