Microsoft представила оновлення операційної системи Windows 11

Microsoft представила оновлення операційної системи Windows 11

16:25,
22 Вересня 2023
2423

Microsoft представила оновлення операційної системи Windows 11

16:25,
22 Вересня 2023
2423
Microsoft представила оновлення операційної системи Windows 11
Microsoft представила оновлення операційної системи Windows 11
Oновлення з'явиться 26 вересня.

Корпорація «Майкрософт» випустить наступне велике оновлення Windows 11 26 вересня. Як анонсували у компанії, воно включатиме оновлений ШІ-помічник Copilot, осучаснений «Провідник файлів», значні покращення для Paint та багато іншого.

Windows Copilot

Однією з ключових змін став помічник на базі штучного інтелекту Copilot. Він виводитиметься у бічній панелі на робочому столі. Запити можна буде набирати або озвучувати голосом.

Чатбот дасть змогу користувачам системи отримувати відповіді на різні запитання, запускати програми та використовувати деякі їх функції. Наприклад, він допоможе швидко створити текстове повідомлення з використанням даних із календаря Outlook або вставити скриншот у програму Adobe.

Провідник

Файловий менеджер «Провідник» отримав осучаснений вигляд з великими мініатюрами файлів та інтерфейсом каруселі, яка виводитиме останні файли та обрані документи. Завдяки цим змінам програма краще вписуватиметься в загальний дизайн Windows 11, зазначили в компанії.

Paint

У програмі Paint запровадили підтримку шарів та прозорості, включаючи можливість відкривати та зберігати PNG-зображення. Це дасть змогу в процесі роботи над зображенням накладати одні елементи на інші, об’єднувати їх та дублювати.

Інструмент захоплення фрагментів

Інструмент Snipping Tool зможе виявляти текст на знімках екрана та копіювати його в інші програми. Майкрософт також додала можливість автоматично редагувати і приховувати на скриншотах електронні листи та номери телефонів.

Фотографії

Базову програму для перегляду фотографій удосконалили: за допомогою функції на базі штучного інтелекту «Розмиття фону» можна швидко і легко виділити об’єкт знімання. Застосунок автоматично знаходить фон на фотографії й одним натисканням миттєво виділяє об’єкт знімання та розмиває фон.

Також вдосконалили пошук, який дасть змогу швидше знаходити фотографії, що зберігаються в облікових записах OneDrive, на основі їхнього вмісту. А ще можна буде знайти фото за місцем, де вони були зроблені.

Windows Backup

Покращена версія дасть змогу створювати резервні копії комп’ютера, коли користувач хоче перейти на новий пристрій. Цей інструмент автоматично застосує наявні налаштування на новому комп’ютері завдяки резервному копіюванню в хмарі. Закріплені програми в меню «Пуск» і на панелі завдань також будуть перенесені, а всі програми з Microsoft Store будуть автоматично відновлені.

Ink Anywhere

Також Microsoft запропонувала новацію для користувачів стилусів — функцію Ink Anywhere. Вона дасть змогу писати від руки в будь-якому полі введення, а ОС перетворюватиме написане в текст і використовуватиме його там, де це необхідно.

Серед інших змін: вбудована підтримка архівів RAR і 7-Zip, покращений мікшер гучності, автоматичне збереження тексту в «Блокноті» та нове меню налаштувань. Динамічне освітлення даватиме змогу керувати підсвічуванням підтримуваних пристроїв.

Нагадаємо, раніше видання TelecomDaily інформувало, що корпорація Microsoft повідомила своїм бізнес-клієнтам у Росії, що з кінця вересня підписки на корпоративні послуги більше не будуть продовжуватися. У Microsoft повідомили, що компанія «призупиняє запуск нових продуктів, продаж послуг та багато інших аспектів своєї діяльності в Росії згідно з санкціями, накладеними Євросоюзом, Великою Британією та США».

Фото: представлення оновлення Windows 11 / Microsoft Corp.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду