Mozilla готується до впровадження у браузері Firefox чатбота

Mozilla готується до впровадження у браузері Firefox чатбота

16:50,
29 Травня 2023
1522

Mozilla готується до впровадження у браузері Firefox чатбота

16:50,
29 Травня 2023
1522
Mozilla готується до впровадження у браузері Firefox чатбота
Mozilla готується до впровадження у браузері Firefox чатбота
Відомо, що компанія наразі обирає між двома відомими чатботами — ChatGPT від OpenAI та Google Bard від корпорації Google.

Компанія Mozilla, яка є розробником браузера Firefox, має намір впровадити новий елемент у свою екосистему, а саме — чатбот, повідомляє видання Double.News.

Наразі компанія розглядає можливість інтеграції двох відомих чатботів — ChatGPT від OpenAI та Google Bard від корпорації Google. Вибір партнера залежатиме від результатів переговорів з обома технологічними гігантами, пише видання.

Як відомо, Google уже є ключовим партнером Mozilla, щорічно перераховуючи їй сотні мільйонів доларів за те, що пошук Google є пошуковою системою за замовчуванням у браузері Firefox. Однак це не означає, що Mozilla обов’язково має зробити вибір на користь Google, оскільки компанія розглядає функцію пошуку та чатбот як дві окремі сфери.

Такий крок зумовлений прагненням Mozilla поліпшити користувацький досвід, надаючи своїм юзерам можливість взаємодії з інтелектуальним чатботом безпосередньо з браузера. Чатбот має стати зручним інструментом, що дасть змогу користувачам отримувати відповіді на свої запитання, краще орієнтуватися в інтернет-середовищі та навіть доручати йому виконання певних завдань.

У разі успішної реалізації цього плану ті, хто буде користуватися Firefox, зможуть спілкуватися з чатботом, що працює на базі штучного інтелекту, отримуючи від нього допомогу при вебсерфінгу.

Нагадаємо, раніше Media Sapiens повідомляв, що компанія Microsoft надала доступ чатботу зі штучним інтелектом ChatGPT до її пошукової системи Bing, що дасть змогу чату опрацьовувати актуальну інформацію з інтернету.

Також ми писали, що американська компанія Gorilla Technologies створила бот Superchat на основі технології штучного інтелекту від OpenAI, що дає змогу розмовляти з віртуальними персонажами, зокрема із Шекспіром, Альбертом Ейнштейном, Клеопатрою, Нілом Армстронгом, Білосніжкою, Рапунцель, Дракулою, Шерлоком Голмсом тощо.

Крім того, зверніть увагу, що в Україні створили чатбот для допомоги внутрішньо переміщеним громадянам.

Фото: Firefox / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду