Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite

Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite

13:15,
13 Жовтня 2021
3155

Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite

13:15,
13 Жовтня 2021
3155
Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite
Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite
Автори:
Натомість Epic наполягає, що вимоги Google використовувати виключно його систему оплати через додаток – це монополістична практика.

Google подав зустрічний позов проти розробника ігор Epic Games, звинувативши компанію в порушенні контракту щодо гри Fortnite. Про це повідомляє TechCrunch.  

Google стверджує, що компанія Epic Games порушила угоду про розміщення гри Fortnite в магазині Google Play, дозволивши користувачам використовувати власну систему платежів, а не Google Play Billing.

У позові йдеться, що в 2020 року розробник ігор представив сумісну версію Fortnite, яка приховала платіжну систему Epic, і «перемикач», який дозволяв обирати між Google Play Billing та системою прямих платежів Epic. У Google дії компанії називають «актом обману, покликаним спровокувати судові процеси».  

Google звинувачує Epic Games в ухиленні від передбачених договором зобов’язань та вимагає відшкодувати судові та інші витрати, а також – заборонити Epic використовувати свою платіжну систему в Fortnite.

«Epic уклав юридичну угоду з Google, якої ніколи не збирався дотримуватися, обманюючи Google і приховуючи свої справжні наміри спровокувати конфлікт у правових відносинах та зв'язках з громадськістю, який триває донині. Дії компанії поставили під загрозу його власних користувачів, завдали шкоди Google», – йдеться в позові.

Натомість Epic наполягає, що вимоги Google використовувати виключно його систему оплати через додаток – це монополістична практика, яка заважає розробникам. Google заперечують звинувачення розробника ігор щодо антимонопольної поведінки.

Розробник ігор Epic Games звинувачував у порушенні антимонопольного законодавства й компанію Apple. Нещодавно суд заборонив Apple обмежувати можливості розробників пропонувати інші способи оплати поза App Store. Apple уже оскаржила це рішення.

Фото: Epic Games

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду